Evgheni Pluşenko a slăbit două kilograme şi evoluat cu dureri musculare la Jocurile Olimpice - GALERIE FOTO

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, ocupantul primului loc după programul scurt la proba masculină de la Jocurile Olimpice de Iarnă, a declarat, marţi seară, că a evoluat cu dureri musculare şi că nu mâncat nimic toată ziua.

123 afișări
Imaginea articolului Evgheni Pluşenko a slăbit două kilograme şi evoluat cu dureri musculare la Jocurile Olimpice - GALERIE FOTO

Evgheni Pluşenko a slăbit două kilograme şi evoluat cu dureri musculare la Jocurile Olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mulţumit de programul meu, deoarece a fost greu să evoluez azi. Am slăbit două kilograme, nu am mâncat nimic toată ziua. Am dureri musculare. Mă voi duce la medic...Am fost foarte nervos. Este normal deoarece toată lumea este nervoasă la JO, mai ales că această competiţie reprezintă totul pentru sportivi. Publicul a fost fantastic. După combinaţia cvadruplu-triplu, strigătul mulţimii mi-a dat curaj. În timpul încălzirii am făcut o greşeală la un dublu axel şi din această cauză m-am enervat. Ştiu că pot să mă autodepăşesc la programul liber", a declarat patinatorul rus.

Pluşenko, care a revenit în acest sezon după patru ani de absenţă, a efectuat un program fără greşeală. În ianuarie, la Tallinn, când a obţinut al şaselea titlu european, a realizat un punctaj record de 91.30.

Americanul Evan Lysacek, al doilea după programul scurt, a declarat că marţi seară a fost cea mai frumosă din viaţa sa. "Am încercat să-mi păstrez calmul, însă am simţit presiunea. În urmă cu patru ani la Torino am masacrat programul scurt: cea mai urâtă amintire sportivă din viaţa mea. Această seară a fost cea mai frumoasă din viaţa mea. Mi-am învins demonii de acum patru ani. Este ca o revanşă asupra mea", a afirmat Lysacek.

Evgheni Pluşenko, cu 90.85 puncte, ocupă primul loc după programul scurt la patinaj artistic în proba masculină, urmat de americanul Evan Lysacek, cu 90.30 şi de japonezul Daisuke Takahashi (90.25).

Evgheni Pluşenko

Elveţianul Stephane Lambiel, dublu campion mondial şi medaliat cu argint la Olimpiada de la Torino în 2006, se află pe locul cinci, cu 84.63 puncte, în timp ce francezul Brian Joubert, campion european şi mondial, se află pe poziţia a 18-a, cu 68.00 puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici