Evgheni Pluşenko, suspendat pe termen nelimitat

Federaţia Internaţională de Patinaj a anunţat că suspendarea pe termen nelimitat a rusului Evgheni Pluşenko a devenit efectivă, după ce sportivul nu a făcut apel la hotărârea forului internaţional anunţată în luna iunie, drept sancţiune pentru participarea la câteva spectacole pe gheaţă.

37 afișări
Imaginea articolului Evgheni Pluşenko, suspendat pe termen nelimitat

Evgheni Pluşenko, suspendat pe termen nelimitat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul ISU a decis, în luna iunie, suspendarea medaliatului cu argint la Jocurile Olimpice de la Vancouver pe termen nelimitat, deoarece a participat, în lunile martie şi aprilie, la câteva spectacole pe gheaţă, după ce a anunţat că nu poate concura, din cauza unei accidentări, la Campionatele Mondiale de la Torino. Patinatorul a încălcat regulamentul federaţiei ruse, care interzice unui sportiv să se retragă de la o competiţie, pentru a câştiga bani participând la spectacole, fără a avea permisiunea forului în acest sens.

TITLURILE ZILEI

"Evgheni Pluşenko nu a făcut apel la decizia ISU în termenul de 21 de zile de la anunţarea deciziei, astfel că hotărârea Consiliului ISU a devenit definitivă. În consecinţă, membrii ISU sunt obligaţi să ia act de suspensarea lui Evgheni Pluşenko pentru orice competiţie organizată sub egida ISU", se arată în comunicatul de luni al forului internaţional de patinaj.

Potrivit agenţiei de presă Ria-Novosti, Pluşenko, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 2006, a anunţat, marţi, că va lupta pentru a-şi apăra "onoarea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici