INTERVIU EXCLUSIV Cosmin Contra a văzut pe viu victoria istorică a lui Bayern cu Barcelona: „O cădere inexplicabilă din partea unor jucători”

  • Bayern a învins-o cu 8-2 pe Barcelona în sferturile UEFA Champions League sub ochii lui Cosmin Contra
  • Fostul selecţioner al României ocupă funcţia de observator tehnic al UEFA în cadrul competiţiei
  • Cosmin Contra ne-a vorbit despre succesul istoric al lui Bayern pe care o vede favorită la trofeu
2640 afișări

Bayern - Barcelona a fost un meci despre care se va vorbi mulţi ani de acum încolo. Campioana Germaniei a înscris 8 goluri şi s-a calificat în semifinalele Champions League. Stadionul nu a avut fani în tribune, însă Cosmin Contra a văzut de aproape demonstraţia de forţă a lui Bayern.

Contra este observator tehnic al UEFA şi a explicat după partidă de ce Thomas Muller a fost desemnat jucătorul partidei.
 
Într-un interviu pentru Mediafax, fostul selecţioner al României şi-a dezvăluit dezamăgirea provocată de jocul Barcelonei în partida cu Bayern:
 
Reporter: Cum vi s-a părut Barcelona în meciul cu Bayern?

Cosmin Contra: Mi s-au părut o echipă care nu a putut face faţă lui Bayern din niciun punct de vedere, e clar că nici fizic, nici tactic, nici ca atitudine, deci în niciun moment Barcelona nu a fost în joc şi nici Bayern nu a permis jucătorilor de la Barcelona să intre în joc. Din punctul meu de vedere e clar că această cădere a venit de la 5-2. Când a marcat Suarez golul de 4-2 s-a văzut o tresărire din partea jucătorilor Barcelonei, au încercat să facă pressing avansat, au încercat să reintre în joc, pentru că încă un gol i-ar fi readus în cărţile calificării, dar odată cu marcarea celui de-al cincilea gol din partea lui Bayern, o cădere inexplicabilă la nivelul ăsta din partea unor jucători care nu ar trebui să aibă această cădere. Şi bineînţeles, Bayern o maşină de jucat fotbal cu jucători extraordinari. I-am văzut şi acum 10 zile în returul cu Chelsea şi am văzut că ei se pregăteau tocmai pentru acest meci cu Barcelona cu pressing foarte avansat, cu agresivitate, se pregăteau să recupereze mingea cât mai aproape de careul Barcelonei şi să-I prindă descoperiţi, iar asta s-a şi întâmplat aseara. O victorie istorică şi un Bayern care devine, din punctul meu de vedere, din ce am văzut în ultimele meciuri, favorită la câştigarea Champions League.

Reporter: Pique zicea că la Barcelona e nevoie de nişte schimbări radicale, îi daţi dreptate?

Cosmin Contra: Totul vine din urmă. Problemele la nivel administrativ din cadrul clubului Barcelona, problemele pe care le are conducerea clubului cu jucătorii, toate lucrurile astea afectează în sânul echipei şi asta s-a văzut şi aseară în jocul echipei, din păcate.

Reporter: A fost Setien o alegere inspirată pe banca Barcelonei? De zvonurile că ar veni Xavi sau Pochettino ce ziceţi? A fost Setien şi sub presiunea acestor zvonuri?

Cosmin Contra: La Barcelona există zvonuri indiferent de antrenorul care va fi pe bancă. La 2-3 meciuri mai puţin bune făcute de echipă apar mereu zvonuri şi întotdeauna ai presiune la Barcelona, la Barcelona nu există meci, nici măcar amical în care să nu existe presiune. Ăsta e clubul Barcelona şi ăsta e rolul pe care trebuie să-l accepţi când accepţi să devii antrenor la o echipă aşa de mare. Aşa că, eu cred că Setien ştia la ce echipă vine şi ştia că trebuie să câştige toate meciurile ca să aibă linişte. Din păcate, nu a reuşit lucrul ăsta, au pierdut campionatul, a venit şi această umilinţă în Champions League şi iată că a plătit cu demiterea. Nu ştiu cine o să îi ia locul şi nici nu mă interesează, e clar că la Barcelona vor fi mulţi candidaţi. Am înţeles că toată lumea vrea convocarea de alegeri prezidenţiale la Barcelona şi automat, dacă se va face asta, fiecare candidat va avea preferatul lui. E clar că e un moment de cumpănă la Barcelona, în care va trebui să se ia decizii şi să vedem care vor fi acestea. Deja primul care a plătit oalele sparte a fost antrenorul, ca de obicei. Acum să vedem ce se va întâmpla şi la nivel de jucători, pentru că tot mai multe voci de aici din Spania spun că ciclul acestei echipe s-a terminat şi că trebuie sânge proaspăt la Barcelona.

Reporter: Messi a tot promis de câţiva ani că Barcelona o să câştige Champions League, dar e al treilea sezon la rând în care părăsesc competiţia după o umilinţă. Iar anul ăsta mai rău ca niciodată, după 8-2. Ar putea Messi să plece, mai ales cu toate zvonurile că nu vrea să îşi prelungească contractul?

Cosmin Contra: Nu ştiu şi nu pot să mă pronunţ, pentru că astea sunt lucruri interne. Da, sunt zvonuri, văd şi eu ce scrie în presa din Spania, dar nimeni nu ştie ce se va întâmpla pe viitor. Acum trebuie să aşteptăm deciziile care vor fi luate, dar de ce nu, poate Messi va dori să plece de acum. Dar nu putem să ne dăm cu părerea atâta timp cât nu ştim ce se va întâmpla.

Reporter: În cazul lui Coutinho e o ironie a sorţii? Barcelona a dat 150 de milioane pe el, l-a dat împrumut la Bayern, iar acum a marcat de două ori împotriva Barcelonei. Cum vi se pare?

Cosmin Contra: Da, e clar că e o ironie şi de foarte multe ori se întâmplă lucrul ăsta. Se întâmpla ca jucătorii care sunt daţi împrumut la alte echipe să facă un meci bun împotriva fostei echipe, să demonstreze că e un jucător care poate să facă faţă, iar eu cred că aseară Coutinho a arătat că este un jucător care poate să joace la Barcelona fără probleme.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici