Expulzat din Australia acum un an, Djokovic se întoarce fără resentimente la Antipozi: Vin cu emoţii pozitive

Novak Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, a spus miercuri noaptea, într-o conferinţă de presă la Adelaide, că evenimentele tumultoase din ianuarie anul trecut, când a fost expulzat, „nu sunt uşor de digerat”, dar intră în vara tenisului australian cu o abordare mentală pozitivă.

425 afișări
Imaginea articolului Expulzat din Australia acum un an, Djokovic se întoarce fără resentimente la Antipozi: Vin cu emoţii pozitive

Expulzat din Australia acum un an, Djokovic se întoarce fără resentimente la Antipozi: Vin cu emoţii pozitive

Novak Djokovic a declarat că a fost primit cu căldură în Australia în cele două zile petrecute până acum în Adelaide.

Septuplul campion la Australian Open a spus că primirea pozitivă a fost generală, de la hotelul în care a fost cazat până la momentul în care a ieşit la cină aseară.

Djokovic participă săptămâna viitoare la turneul de la Adelaide, alături de competitoriimportanţi, printre care se numără şi Daniil Medvedev. Sârbul a descris turneul ca fiind mai apropiat de un ATP 500, în loc de actuala sa clasificare ATP 250.


Fostul număr 1 mondial a vorbit despre dragostea sa de a juca în Australia. El este marele favorit pentru a câştiga un nou Open al Australiei, după ce i s-a permis să se întoarcă în Australia, guvernul federal laburist anulând interdicţia pe trei ani, acordându-i o viză temporară.

Sârbul a fost expulzat înainte de Openul Australiei, după ce guvernul de coaliţie a câştigat cu succes un proces împotriva sa, argumentând că ar putea contribui la neliniştea legată de vaccinarea obligatorie.

"Absolut, este aproape de inima mea", a declarat Djokovic când a fost întrebat despre posibilitatea de a pune din nou piciorul pe pământ australian. "După cum am spus, ceea ce s-a întâmplat acum 12 luni nu este uşor de digerat ... pentru mine [a durat] ceva timp.

"În acelaşi timp, a trebuit să merg mai departe, iar acel eveniment şi acele circumstanţe nu vor înlocui ceea ce am trăit la Melbourne şi în Australia de-a lungul carierei mele.

"Vin cu emoţii pozitive şi abia aştept să joc acolo", a spus el. "A fost slamul meu preferat şi rezultatele dovedesc acest lucru".

Djokovic a declarat că îşi va aminti "tot restul vieţii" perioada turbulentă, începând cu reţinerea la aeroport bătălia juridică de 12 zile pentru a încerca să îşi păstreze viza şi să rămână în Australia.

"Nu poţi uita aceste evenimente", a declarat Djokovic, aflat la Adelaide cu ocazia United Cup.

"Este unul dintre acele lucruri care se lipesc de tine, rămâne cu tine pentru, cred, tot restul vieţii tale.

"Aşa cum am spus, este ceva ce nu am mai trăit până acum şi sper să nu se mai întâmple niciodată.

"Este o experienţă de viaţă valoroasă pentru mine şi ceva care va rămâne acolo, dar trebuie să merg mai departe.

"După cum am spus, revenirea în Australia vorbeşte despre ce simt pentru această ţară, despre cum simt că joc aici".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici