Familia copilului din Afganistan căruia Messi i-a dăruit un tricou, forţată să-şi părăsească ţara

Murtaza Ahmadi, puştiul din Afganistan căruia Lionel Messi i-a dăruit un tricou, după ce acesta a fost surprins purtând un tricou făcut din pungi cu numele său pe spate, a fost forţat de către talibani să părăsească ţara natală, împreună cu familia sa, anunţă Associated Press.

759 afișări
Imaginea articolului Familia copilului din Afganistan căruia Messi i-a dăruit un tricou, forţată să-şi părăsească ţara

Familia copilului din Afganistan căruia Messi i-a dăruit un tricou, forţată să-şi părăsească ţara

În luna februarie a acestui an, pe internet a apărut o fotografie cu un puşti afgan care purta un tricou cu Messi făcut din pungi. Imaginea a devenit virală, iar starul argentinian, ajutat de oficialii UNICEF, i-a dăruit acestuia un tricou original cu autograful său. De atunci, viaţa familiei sale s-a schimbat radical.

"Viaţa a devenit un calvar pentru noi. Am vândut toate proprietăţile familiei şi mi-am scos familia din infernul afgan pentru a scăpa cu toţii în viaţă", a mărturisit pentru sursa citată tatăl lui Murtaza, Mohammad Arif Ahmadi.

După ce fiul său a primit tricoul lui Messi, familia sa a primit telefoane şi scrisori de ameninţare din partea talibanilor, care, în cele din urmă, i-au forţat pe aceştia să părăsească oraşul pentru a rămâne în viaţă. Familia Ahmadi s-a mutat în Pakistan.

"În scrisori, talibanii ne acuzau pentru faptul că fiul nostru nu a învăţat Coranul, într-o şcoală de origine islamică, şi pentru că i-am dat voie să joace fotbal, încuranjându-l să facă acest lucru. În ciuda acestor presiuni, Murtaza speră ca într-o zi să-şi întâlnească eroul, pe Messi", a spus Mohammad Arif Ahmadi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici