Fanii lui Manchester United protestează la baza de antrenamente a clubului împotriva proprietarilor

Fanii echipei de fotbal engleze Machester United au blocat în dimineaţa zile de joi intrările la terenul de antrenamente al echipei pentru a protesta împotriva proprietarilor, familia Glazer, care deţin pachetul majoritar în club.

203 afișări
Imaginea articolului Fanii lui Manchester United protestează la baza de antrenamente a clubului împotriva proprietarilor

Fanii lui Manchester United protestează la baza de antrenamente a clubului împotriva proprietarilor (Twitter United Journal @theutdjournal)

Fanii Man United s-au adunat la baza de antrenamente Carrington protestând împotriva familiei Glazer. Aceştia au blocat au blocat ambele intrări ale bazei înainte de prima sesiune de antrenamente a echipei, din dimineaţazilei de joi.

Aproximativ 20 de fani au trecut de organele de securitatea ale complexului de antrenamente şi au desfăşurat bannere pe care scria „51% MUFC 20”, „Noi decidem când joci” şi „Glazer out”.

„51% MUFC 20” face referire la faptul că suporterii clubului, prin gruparea "Red Knights" se luptă de mai mulţi ani să recupereze pachetul majoritar al clubului, aceştia făcând în 2010 o ofertă de un miliard de lire sterline, pe care însă familia Glazer nu a acceptat-o.

Conflictul a escaladat pe fondul acceptării iniţiale a proprietarilor clubului de a participa la Sper Liga Europeană.

Ulterior, când Manchester United a anunţat că se retrage din proiect, fanii au acuzat că reprezentanţii clubului nu şi-au cerut scuze de la suporteri, aşa cum făcuseră cei de la Arsenal Londra.

În replică, co-preşedintele clubului, Joel Glazer, a adresat miercuri după-amiază o scrisoare deschisă fanilor, cerându-şi scuze pentru intenţia clubului de a participa în „liga separatistă”.

Nemulţumirea fanilor pleacă şi de la faptul că Glazer nu a participat la un meci al lui Manchester United de peste doi ani, iar scuzele sale, considerate tardive şi insultătoare, au marcat prima sa tentativă de a comunica cu suporterii în aproape 16 ani de când familia Glazer deţine acţiuni în club.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici