Fără turnee de tenis în China. WTA a confirmat şi Transylvania Open, în octombrie la Cluj

WTA a publicat luni calendarul actualizat al turneelor pentru sezonul 2022, fără niciun eveniment care să aibă loc în China, iar locul de desfăşurare al WTA Finals, care încheie sezonul, nu a fost încă dezvăluit. Transylvania Open va avea loc între 10 şi 16 octombrie, la Cluj Napoca.

430 afișări
Imaginea articolului Fără turnee de tenis în China. WTA a confirmat şi Transylvania Open, în octombrie la Cluj

Fără turnee de tenis în China. WTA a confirmat şi Transylvania Open, în octombrie la Cluj

Organismul de guvernare a tenisului feminin declarase luna trecută că încă lucrează pentru a găsi o soluţie la impasul cu China în legătură cu problema Peng Shuai şi că nu se va întoarce în această ţară în acest an.

Siguranţa fostului număr unu mondial la dublu, Peng a devenit o mare îngrijorare după ce a postat un mesaj pe reţelele de socializare în noiembrie, în care îl acuza pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de agresiune sexuală, înainte de a-l şterge şi de a dispărea din atenţia publicului.

WTA şi-a suspendat apoi evenimentele din China, o decizie care se aşteaptă să coste turneul feminin de elită milioane de dolari în materie de difuzare şi sponsorizare.

În absenţa turneelor din China, programul de toamnă include un nou eveniment WTA 1000 la Guadalajara, Mexic, în octombrie, şi un eveniment WTA 500 la San Diego, California, care va avea loc la începutul lunii.

Tunisia va găzdui, de asemenea, un turneu WTA 250.

"Calendarul de toamnă al WTA din 2022 va oferi o cantitate robustă de oportunităţi de a evolua pentru jucători, într-un flux de calendar regional care ne va duce până la sfârşitul sezonului", a declarat Steve Simon, şeful WTA, într-o declaraţie.

WTA a precizat că în scurt timp vor fi furnizate actualizări ale calendarului, inclusiv locaţia WTA Finals, care va avea loc în săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie. Turneul a avut loc anul trecut la Guadalajara.

Absenţa evenimentelor WTA în acest an este o altă lovitură pentru China, care s-a retras şi de la găzduirea turneului de fotbal Cupa Asiei 2023, din cauza situaţiei COVID-19 din ţară.

Această decizie a fost luată după ce organizatorii Jocurilor Asiatice au amânat până în 2023 următoarea ediţie a evenimentului multisport, care urma să aibă loc în oraşul chinez Hangzhou, în septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici