FC Dinamo a anunţat că a renunţat la colaborarea cu Astra Ploieşti

Dinamo a anunţat că a renunţat la colaborarea cu Astra Ploieşti şi a calificat drept "dezgustătoare" afirmaţiile tehnicianului Nicolo Napoli, care a spus că jucătorii împrumutaţi de la gruparea bucureşteană, Ganea şi Miranda, au fost ameninţaţi că au cariera în pericol, înaintea meciului direct.

18 afișări
Imaginea articolului FC Dinamo a anunţat că a renunţat la colaborarea cu Astra Ploieşti

Antrenorul formaţiei Astra Polieşti, Nicolo Napoli (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"În ultimul an, între FC Dinamo Bucureşti şi Astra Ploieşti a existat o colaborare exclusiv în plan sportiv. (...) FC Dinamo Bucureşti consideră, oficial, că afirmaţiile antrenorului Nicolo Napoli sunt dezgustătoare, neprofesionale şi neconforme cu realitatea colaborării dintre clubul nostru şi Astra Ploieşti. Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare îi sugerează antrenorului Nicolo Napoli să revadă înregistrarea meciului Astra Ploieşti-Dinamo (1-2), din sferturile de finală ale Cupei României, dacă jucătorii transferaţi temporar la clubul din Ploieşti şi-au îndeplinit sarcinile de joc. În decursul timpului, la solicitarea altor cluburi, FC Dinamo Bucureşti a transferat temporar şi alţi jucători. Interesul clubului nostru a fost, întotdeauna, ca jucătorii transferaţi temporar să joace foarte bine, inclusiv în meciurile cu Dinamo", se arată într-un comunicat al FC Dinamo, postat, luni, pe site-ul oficial al clubului.

Gruparea bucureşteană aminteşte, în comunicat, că în urmă cu trei ani, într-un meci din optimile de finală ale Cupei României, Dinamo a fost eliminată de Pandurii Târgu Jiu chiar printr-un gol al lui Ilie Iordache, jucător ce era împrumutat de la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"FC Dinamo Bucureşti precizează prin intermediul acestui comunicat de presă că nu este interesat de formulele de joc ale antrenorului Nicolo Napoli. În ceea ce priveşte colaborarea dintre FC Dinamo Bucureşti şi Astra Ploieşti, verbele folosite la timpul trecut în acest comunicat de presa spun, de fapt, totul!", precizează FC Dinamo.

În comunicat este prezentat şi un istoric al colaborării în plan sportiv dintre FC Dinamo şi Astra: "Mai mulţi antrenori şi jucători, aflaţi sub contract cu FC Dinamo Bucureşti, au fost transferaţi temporar la Astra Ploieşti. Toţi au contribuit la promovarea în Liga I şi, ulterior, la rezultatele înregistrate în primul eşalon de Astra Ploieşti. Concret, antrenori precum Ion Moldovan, Emil Ursu, Gheorghe Niţu, Constantin Niculae. Pe lista jucătorilor transferaţi temporar la Astra Ploieşti s-au regăsit Eugen Crăciun, Georgian Păun, Liviu Ganea, Cornel Predescu, Marius Alexe, Nicolae Muşat, Osvaldo Miranda, Cristian Munteanu şi Silviu Izvoranu. Din punct de vedere administrativ şi sportiv, deciziile legate de programul de pregătire, jocuri, antrenamente, activitatea echipei, etc. au fost luate numai de conducerea executivă şi de conducerea tehnică a clubului Astra Ploieşti".

FC Dinamo precizează că, la începutul lunii noiembrie, a notificat clubul Astra Ploieşti, conform acordurilor de transfer, privind încetarea transferurilor temporare la finalul acestui tur de campionat în ceea ce-i priveşte pe jucătorii Eugen Crăciun, Georgian Păun, Liviu Ganea şi Osvaldo Miranda.

Antrenorul formaţiei Astra Ploieşti, Nicolo Napoli, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că jucătorii împrumutaţi de la Dinamo, Liviu Ganea şi Osvaldo Miranda, au fost ameninţaţi telefonic că au cariera în pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici