FC Rapid a achitat taxa de înscriere a recursului la TAS. Banii necesari au fost oferiţi de un om de afaceri

FC Rapid a deschis acţiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administraţiei de Licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând suma de aproximativ 2.500 de franci elveţieni reprezentând taxa de înscriere a recursului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleştene.

424 afișări
Imaginea articolului FC Rapid a achitat taxa de înscriere a recursului la TAS. Banii necesari au fost oferiţi de un om de afaceri

Un om de afaceri va achita taxa necesară recursului FC Rapid la TAS (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Conducerea clubului a tradus toată documentaţia necesară, iar vineri va transmite dosarul printr-un curier internaţional instanţei de la Lausanne. 

Taxa de înscriere a recursului reprezintă doar o parte din suma pe care FC Rapid o are de achitat la TAS. Pe parcursul acţiunii, gruparea giuleşteană va fi nevoită să plătească şi alte taxe, precum şi serviciile celor trei arbitri care vor soluţiona cauza.

Conform surselor citate, FC Rapid a solicitat Tribunalului de la Lausanne ca recursul său să fie soluţionat de arbitrii care au judecat anul trecut acţiunea clubului Universitatea Cluj. La 5 iulie 2013, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat decizia Comisiei de Apel a Administraţiei de licenţiere, de a nu-i permite să evolueze în Liga I. În urma acelei decizii, U Cluj, club aflat de asemenea în procedura de insolvenţă, i s-a acordat dreptul de a evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Taxele pe care un club trebuie să le achite pentru a se adresa instanţei de la Lausanne se ridică la o sumă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de franci elveţieni. Un om de afaceri român, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, intenţionează să achite restul sumei de care are nevoie FC Rapid la TAS.

"E un om potent financiar, dar nu vrea să iasă în faţă cu chestia asta. Vrea doar să plătească suma necesară pentru ca Rapid să meargă la TAS. Dimineaţă a avut o întâlnire cu preşedintele Nicolae Manea în acest sens", au declarat sursele citate.

În cazul în care clubul reuşeşte să găsească fonduri pentru TAS din alte surse, omul de afaceri doreşte să ajute gruparea giuleşteană plătind un turneu de pregătire al echipei în această vară.

Clubul giuleştean traversează o acută criză financiară şi nu dispune de suma necesară recursului la TAS.

Termenul de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este de 21 de zile de la comunicarea deciziei, acesta expirând sâmbătă.

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, a anunţat la 17 mai că gruparea pe care o conduce intenţionează să facă recurs la TAS împotriva deciziei Comisiei de Apel din cadrul Administraţiei de licenţiere prin care i s-a respins acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I. Conducerea FC Rapid a pregătit documentaţia necesară însă nu a transmis până în acest moment dosarul la tribunalul de la Lausanne din cauza lipsei fondurilor.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional. Anterior, la 10 mai, instanţa de fond a Administraţiei de licenţiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foştii jucători Julio Cesar şi Daniel Paulista.

Formaţia Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

În cazul în care Rapid, grupare care şi-a asigurat deja promovarea în plan sportiv, primeşte un răspuns negativ de la TAS, în locul său va intra în Liga I formaţia FC Clinceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici