FC Rapid face precizări referitoare la situaţia transferurilor lui Varga şi Bălan

FC Rapid precizează, miercuri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că viza de joc acordată de LPF pe 4 martie jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan a rămas valabilă, în ciuda adresei AMFB, deoarece"regulamentele FRF şi practica în domeniu nu prevăd o altă procedură de reglementare".

207 afișări
Imaginea articolului FC Rapid face precizări referitoare la situaţia transferurilor lui Varga şi Bălan

FC Rapid face precizări referitoare la situaţia transferurilor lui Varga şi Bălan

FC Rapid a trimis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX un comunicat în care face unele precizări referitoare la situaţia transferurilor fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

"În data de 04.03.2010, am solicitat Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB) înscrierea unei echipe a clubului Rapid în Liga a IV-a. Odată cu cererea de înscriere, am depus şi acordurile de transfer încheiate cu Sportul Studenţesc în data de 01.02.2010, având ca obiect transferul temporar al jucătorilor Varga Dacian şi Bălan Tiberiu, precum şi convenţiile civile încheiate cu aceşti jucători, în aceeaşi dată. Având în vedere faptul că FC Rapid este afiliat la AMFB dinainte de anul 2010, precum şi faptul că cererea de legitimare a celor doi jucători întrunea condiţiile impuse de Regulamentele FRF, atât AMFB, cât şi Liga Profesionista de Fotbal au vizat carnetele jucătorilor. Deşi solicitările noastre întruneau condiţiile legale, în aceeaşi zi, la ora 18.30, AMFB, cu adresa nr. 411/04.03.2010, ne-a comunicat că cererea noastră a fost respinsă în conformitate cu art. 20.1.b din ROAF. Ca o consecinţă a acestei decizii, în data de 05.03.2010, la ora 10.29, LPF ne-a transmis că «vizele anuale puse de Departamentul Competiţii al LPF pe carnetele jucătorilor se anulează», precizându-se expres în adresă că această comunicare este «urmarea adresei nr. 411/04.03.2010 a AMFB», se arată în comunicatul citat, semnat de preşedintele FC Rapid, Ion Taban.

FC Rapid menţionează că Biroului Executiv al AMFB, întrunit în data de 5 martie, a luat decizia de a înscrie echipa aparţinând SC FC Rapid în campionatul de seniori Liga a IV-a şi de revocare a adresei nr. 411/04.03.2010 trimisă LPF, motiv pentru care "aceasta nu poate produce niciun efect juridic în ceea ce priveşte anularea transferurilor jucătorilor, deoarece a fost emisă fără respectarea normelor procedurale referitoare la înscrierea în competiţiile organizate de AMFB".

"Prin urmare, în virtutea principiului de drept conform căruia accesoriul urmează principalul, toate actele emise în baza adresei AMFB nr. 411/04.03.2010 (principalul) urmează soarta juridică a acesteia, respectiv se revine la situaţia anterioară emiterii adresei AMFB nr. 411/04.03.2010. Aşadar, viza anuală acordată de către LPF în data de 04.03.2010 a rămas valabilă, regulamentele FRF şi practica în domeniu nereglementând/neprevăzând o altă procedură de reglementare. Având în vedere această hotărâre, noi fiind de bună credinţă, am procedat la înscrierea celor doi jucători, respectiv Varga Dacian şi Bălan Tiberiu, pe foaia de joc a meciului dintre Rapid şi FC Timişoara. Cu toate acestea, deşi legitimarea jucătorilor a fost realizată cu respectarea regulamentelor FRF, FC Timişoara contestă dreptul de joc al celor doi jucători", se mai arată în comunicatul grupării giuleştene.

Comisia de Disciplină a LPF a amânat, miercuri, luarea unei decizii în cazul contestaţiei depuse de FC Timişoara privind dreptul de joc al fotbaliştilor Tiberiu Bălan şi Dacian Varga, împrumutaţi de Rapid de la Sportul Studenţesc, în meciul dintre cele două echipe, disputat pe 5 martie, în etapa a XX-a a Ligii I.

Preşedintele Comisiei de Disciplină a LPF, Ion Neagu, a declarat, miercuri, că s-a decis suspendarea soluţionării contestaţiei depuse de timişoreni, până la pronunţarea în acest caz a Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor. "În legătură cu contestaţia depusă de FC Timişoara privind dreptul de joc al fotbaliştilor, Comisia de Disciplină a suspendat soluţionarea, cel mai probabil până săptămâna viitoare, până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor. Asta înseamnă că aşteptăm punctul de vedere al acestei comisii privind dreptul de joc şi a exercitării dreptului de joc al celor doi fotbalişti. Probabil Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor va judeca acest aspect în următoarea lor şedinţă, iar soluţia va fi trimisă către noi. În şedinţa Comisiei de Disciplină se va lua o decizie în acest caz", a declarat Ion Neagu.

FC Timişoara a contestat dreptul de joc al celor doi fotbalişti transferaţi de Rapid de la Sportul Studenţesc. Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a prezentat, marţi, actele oficiale de la LPF în care se arată că jucătorii Varga şi Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa bănăţeană, existând riscul ca rapidiştii să piardă la masa verde întâlnirea de vineri.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, într-un meci al etapei a XX-a a Ligii I. Transferul jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la Rapid a fost anunţat în cursul zilei de marţi, 2 martie, de către acţionarul majoritar al grupării giuleştene, George Copos, care a menţionat că aducerea celor doi nu a fost niciun moment sub semnul întrebării, Varga şi Bălan urmând să evolueze în meciul cu FC Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici