FC Rapid l-a dat în judecată pe George Copos pentru recuperarea sumei de 1,3 milioane dolari

FC Rapid l-a acţionat în instanţă pe fostul proprietar George Copos, care execută o pedeapsă de la 3 ani şi 8 luni la Penitenciarul Rahova, pentru recuperarea unui prejudiciu de 1,3 milioane de dolari din Dosarul Transferurilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleştene.

238 afișări
Imaginea articolului FC Rapid l-a dat în judecată pe George Copos pentru recuperarea sumei de 1,3 milioane dolari

George Copos (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Clubul nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor deoarece la momentul începerii procesului FC Rapid se afla în proprietatea lui George Copos. Acum însă, gruparea al cărui acţionar majoritar este Adrian Zamfir, se află în insolvenţă, iar conform procedurilor legale în vigoare este obligată să încerce recuparea tuturor sumelor datorate.

În procesul aflat pe rol la Secţia a VI-a Civilă a Tribunalului Bucureşti, avocaţii lui George Copos au depus o întâmpinare, iar instanţa urmează să stabilească un prim termen de judecată.

"Curtea de Apel Bucureşti, în hotărârea din Dosarul Transferurilor, afirmă că Rapid a fost prejudiciat cu 1,3 milioane de dolari de către George Copos în urma transferurilor jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu. Hotărârea penală nu face o distincţie între SC FC Rapid SA, actuala societate care administrează clubul, şi AFC Rapid, asociaţia care administra gruparea la momentul realizării celor două transferuri. Instanţa este singura în măsură să stabilească dacă actuala societate are de recuperat prejudiciul respectiv sau nu", au precizat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, condamnat în Dosarul Transferurilor, îşi execută pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici