FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie

Formaţia FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie, după ce s-a impus, miercuri, pe Juventus Stadium, în faţa echipei Benfica Lisabona, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare.

73 afișări
Imaginea articolului FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie

FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înfiinţată la 14 octombrie 1905, FC Sevilla, echipă la care în prima parte a sezonului a evoluat şi atacantul român Raul Rusescu, care a marcat două goluri în preliminariile Ligii Europa şi unul în faza grupelor, a câştigat de două ori această competiţie, în sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007.

De asemenea, în palmaresul grupării andaluze mai figurează o Supercupă a Europei, cucerită în 2006.

Formaţia spaniolă FC Sevilla a câştigat Liga Europa, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 4-2, în urma executării loviturilor de departajare, echipa portugheză Bnefica Lisabona, în finala disputată pe Juventus Stadium din Torino.

TITLURILE ZILEI

La finalul celor 90 de minute şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima şi Luisao. Cardozo şi Rodrigo au ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici