FC Steaua a cerut OSIM să înregistreze ca marcă o stea în opt colţuri, galbenă cu contur albastru. Cum arată noul logo al Stelei - FOTO

FC Steaua Bucureşti a depus la OSIM, la 30 decembrie 2014, o cerere de înregistrare a unei mărci ce are ca reproducere grafică o stea cu opt colţuri, galbenă cu contur albastru, pe care este scris FCSB, aceasta fiind publicată în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială.

4386 afișări
Imaginea articolului FC Steaua a cerut OSIM să înregistreze ca marcă o stea în opt colţuri, galbenă cu contur albastru. Cum arată noul logo al Stelei - FOTO

FC Steaua a cerut OSIM să înregistreze ca marcă o stea în opt colţuri, galbenă cu contur albastru (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Culorile revendicate sunt galben şi albastru.

Cererea a fost publicată, marţi, în Buletinul Oficial de Propietate Industrială. De la data publicării, "timp de două luni pot fi depuse observaţii (pe motive absolute de refuz - art. 5 din lege) şi opoziţii (pe motive relative de refuz - art. 6 din lege)", potrivit precizărilor de pe site-ul oficial al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

TITLURILE ZILEI

Instanţa supremă a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin această decizie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor două cluburi s-au întâlnit pentru a negocia termenii în care echipa de fotbal poate continua să folosească denumirea de FC Steaua. După întâlnire, cele două grupări au anunţat, într-un comunicat comun că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie 2014, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa şi în Cupa Ligii să nu fie afectată. Cele două părţi au precizat că vor continua după această dată negocierile privind folosirea mărcii de către FC Steaua.

În urma acestui litigiu, emblema FC Steaua nu mai apare pe site-ul oficial al clubului şi nici pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici