FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, şi a cucerit primul titlu de campioană în Liga 1/ Care au fost scorurile la celelalte două meciuri decisive

FC Viitorul a câştigat titlul de campioană în Liga 1, după victoria, scor 1-0, obţinută pe teren propriu împotriva celor de la CFR Cluj, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1.

4811 afișări
Imaginea articolului FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, şi a cucerit primul titlu de campioană în Liga 1/ Care au fost scorurile  la celelalte două meciuri decisive

FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, şi a cucerit primul titlu de campioană în Liga 1

Gabriel Iancu a marcat singurul gol al partidei, din penalty, în minutul 65. Formaţia lui Hagi câştigă, astfel, primul titlu din istoria clubului, la opt ani de la înfiinţare.

Constănţenii şi-au păstrat avantajul din meciurile directe împotriva FCSB, care a învins, scor 3-0, pe CS Universitatea Craiova, pe teren propriu. Dinamo şi Astra au remizat, scor 1-1, într-un meci jucat în "Ştefan cel Mare". Înaintea ultimei etape, FCSB şi Viitorul se aflau la egalitate de puncte (41), iar Dinamo avea 38 de puncte.

După ultima etapă din play-off-ul Ligii 1, clasamentul din play-off arată astfel: 1. Viitorul - 44 de puncte; 2. FCSB - 44 p; 3. Dinamo - 39 p; 4. CFR Cluj - 33 p; 5. CS U Craiova - 31 p; 6. Astra - 27 p.

Becali: Din punctul meu de vedere, noi suntem campioni. Mai departe vedem, nu depinde de mine

Gigi Becali susţine că FCSB este campioană, potrivit regulamentului, deşi Viitorul a terminat pe primul loc. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, însă Viitorul are avantaj în meciurile directe din play-off.

FCSB a pierdut titlul în ultima etapă, după ce Viitorul a reuşit să se impună cu 1-0 în faţa lui CFR Cluj. Cele două echipe au terminat le egalitate, însă Viitorul are avantaj în meciurile directe din play-off. Gigi Becali spune însă că FCSB este campioană, deoarece regulamentul nu spune clar că se iau în calcul doar meciurile directe din play-off, nu din tot campionatul, unde FCSB are avantaj.

Gigi Becali spune că îşi va căuta dreptatea la TAS, dar îl felicită pe Gică Hagi pentru performanţa pe care a atins-o. Despre viitorul lui Reghecampf la FCSB, Becali spune că nu ştie dacă va rămâne sau va pleca.

”Din punctul meu de vedere, noi suntem campioni. Mai departe vedem, nu depinde de mine. Habar nu am ce va face Reghecampf. Eu de unde să ştiu ce va face? Întrebaţi-l pe el! Nu vreau să fac nicio polemică cu Hagi, nu mă cert pe fotbal cu el. Numai că dreptatea trebuie făcută. Dacă la TAS se spune că au dreptate ei, eu o să-i strâng mâna şi o să-i spun ”Bravo, Gică! Meritai!” Până atunci oricum merită titlul. Să te baţi cu Steaua până în ultima etapă e ceva, ce a făcut el e o minune. Dar asta nu înseamnă că noi cedăm. Regulamentul este clar ca lumina zilei, 100% avem dreptate noi. Felicitări pentru ce au făcut ei, dar în opinia noastră noi suntem campioani.

M-am bucurat când a dat Astra gol, pentru că voiam să fiu sigur de locul 2. Dar mi-a trecut orice emoţie după ce noi am făcut 3-0. Am trecut prin mari emoţii. Din punctul meu de vedere, noi suntem campioni. Oricum o să jucăm în Liga Campionilor. Nu mă cert cu naşul meu nici pentru 200 de campionate, dar eu vreau dreptate. Din punctul meu de vedere, noi suntem campioni”, a declarat Gigi Becali.

FCSB - CS U Craiova, scor 3-0, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1

FCSB a câştigat, sâmbătă, scor 3-0, meciul jucat pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1. Echipa lui Reghecampf a terminat la egalitate de puncte cu Viitorul, 44.

Au marcat: Alibec 18', 42', Jakolist 44' / -.

FCSB: Niţă - Enache, Bălaşa, Moke, Momcilovic - Boldrin, Pintilii (Achim 68') - Jakolis, Fl. Tănase, De Amorim (Ov. Popescu 52') - Alibec (Gnohere 75')

CS Universitatea Craiova: Calancea - Dimitrov, Kelic, Barthe (Jazvic 12', Burlacu 72'), Briceag - Mateiu, Screciu, Zlatinski - Băluţă, A. Ivan, Bancu (Gustavo 82')

Cartonaşe galbene: Jakolis 48', Bălaşa 61', Popescu 77' / Bancu 23', Dimitrov 39', Jazvic 60'

Arbitri: Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca), Ovidiu Artene (Vaslui), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ); Marcel Bîrsan (Bucureşti).

Observatori: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea),

Stadion: Arena Naţională, Bucureşti.

Dinamo - Astra Giurgiu, scor 1-1, în ultima etapă a play-off-ului Ligii 1

Dinamo Bucureşti şi Astra Giurgiu au remizat, sâmbătă, scor 1-1, într-un meci jucat pe stadionul Dinamo, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1.

Adam Nemec, în minutul 40, respectiv Alexandru Ioniţă, în minutul 32, au marcat golurile partidei.

În urma acestui rezultat, Dinamo a terminat sezonul pe locul trei, cu 39 de puncte, în timp ce Astra a terminat pe locul şase în clasament, cu 27 de puncte.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici