FCSB a câştigat, scor 3-2, în faţa Universităţii Craiova, în etapa cu numărul 25 din Liga I Betano

Arena Naţională a găzduit cel mai tare meci al etapei cu numărul 25 din Liga I Betano, FCSB - Universitatea Craiova. Formaţia lui Teja s-a impus cu 3-2, după un meci care a avut toate ingredientele: ocazii importante, goluri, cartonaşe galbene, eliminări şi conflict.

6847 afișări
Imaginea articolului FCSB a câştigat, scor 3-2, în faţa Universităţii Craiova, în etapa cu numărul 25 din Liga I Betano

FCSB a câştigat, scor 3-2, în faţa Universităţii Craiova, în etapa cu numărul 25 din Liga I Betano

Cele două formaţii au început în forţă meciul şi au căutat să îşi creeze spaţii pentru a ajunge la poarta adversă. Prima ocazie importantă a partidei a venit în minutul 10. Florinel Coman a şutat spre poarta apărată de italianul Mirko Pigliacelli, dar lovitura trimisă a fost prea slabă, iar goalkeeper-ul nu a avut nicio dificultate în a reţine mingea.

Replica oltenilor a venit la un minut distanţă, când Cicâldău nu a nimerit spaţiul porţii roş-albastre. Mingea s-a dus pe lângă bara din dreapta lui Cristian Bălgrădean.

Centralul Marius Avram a scos şi cartonaşele galbene. Primul l-a văzut Junior Morais, în minutul 20, care va rata ultima etapă din sezonul regulat, în deplasare, cu FC Voluntari. Şase minute mai târziu, Fedele l-a călcat pe mijlocaşul FCSB-ului, Pintilii, care a rămas întins pe gazon. Arbitrul i-a "oferit" şi lui Fedele galben şi a acordat o lovitură liberă, executată perfect de Romario Benzar.

Astfel, în minutul 27, Ioan Hora a dechis tabela de marcaj. A marcat cu capul în poarta oltenilor, după centrarea lui Benzar.

Pintilii, înger şi demon pentru FCSB

10 minute mai târziu, Mihai Pintilii "i-a luat" piciorul lui Nuno Rocha în careu, iar mijlocaşul în vârstă de 27 de ani a căzut. Marius Avram a dictat penalty, fără nicio ezitare. Surpriza a venit din partea oltenilor, care l-au adus la punctul cu var pe goalkeeperul italian Mirko Pigliacelli.

Portarul l-a păcălit pe Bălgrădean şi a restabilit egalitatea pe Arena Naţională, după ce a marcat de la 11 metri.

FCSB şi Universitatea Craiova au plecat la vestiare la egalitate.

Nici nu au intrat bine pe teren, că oltenii s-au impus pe tabela de marcaj. Briceag a centrat, Bancu a pasat, iar Cristi Bărbuţ a marcat în poarta FCSB-ului. Replica băieţilor lui Teja nu a întârziat să apară. Căpitanul Mihai Pintilii a oferit o pasă superbă lui Filip, care a punctat în minutul 48 în poarta lui Pigliacelli.

În minutul 64, acelaşi Briceag a oferit o nouă centrare bună, dar Kolic a lovit cu capul slab, iar Bălgrădean a prins mingea fără emoţii. Un minut mai târziu, faza s-a mutat în careul oltenilor. Dennis Man a driblat doi adversari şi i-a pasat lui Junior Morais. Pigliacelli a fost însă atent şi Craiova a scăpat de gol.

În minutul 81, Tănase a reuşit să scoată şi el un penalty. Kelic l-a împins în careu pe jucătorul roş-albaştrilor, acesta a căzut, iar centralul Marius Avram a dictat: roşu pentru Kelic şi lovitură de la 11 metri pentru FCSB.

Ioan Hora execută fără emoţii de la punctul cu var şi a înregistrat dubla. A dus scorul la 3-2.

Meciul a fost însă întrerupt. A izbucnit un conflict la marginea terenului. Briceag l-a împins pe Man, iar de acolo totul a degenerat. Devis Mangia i-a cerut socoteală lui Man, după ce mijlocaşul FCSB-ului s-a răstit la fundaşul său. Marius Avram a mai scos două cartonaşe roşii: unul pentru Dennis Man, iar Craiova a rămas în nouă oameni după ce Briceag a fost şi el eliminat.

FCSB a obţinut victoria, a urcat pe locul secund în clasamentul Ligii I Betani şi s-a apropiat la trei lungimi de liderul CFR Cluj. Universitatea Craiova este pe poziţia a treia, cu 45 de puncte.

Mihai Teja, FCSB: Vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudine, vreau să văd asta la fiecare meci

Mihai Teja (40 de ani) a condus-o pe FCSB spre o victorie importantă, 3-2 cu Craiova pe Arena Naţională, s-a întors la trei puncte în spatele CFR-ului, iar finalul meciului l-a prins vorbind despre cât de potrivită a fost atitudinea jucătorilor săi.

Într-un discurs echilibrat, antrenorul FCSB-ului a explicat care e, de fapt, problema lui Adrian Stoian, lăsat din nou în afara lotului, dar şi cum a ajuns Hora să execute penalty-ul.

"Vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudinea pe care au avut-o. Vreau să văd asta la fiecare meci. Aşa vreau să arate Steaua pe teren. Supoertii au venit în număr foarte mare şi vreau să le mulţumesc şi lor, pentru că lupta pentru campionat e dificilă. Aveam nevoie de cele trei puncte, erau lucrul cel mai important. Băieţii fac o muncă foarte bună. Îmi doream să câştig şi jocurile cu Concordia Chijana şi Dunărea Călăraşi, dar mai avem foarte mult de lucrat. După ultima etapă va începe un alt campionat", a început discursul lui Teja, la Digi Sport, pentru ca mai apoi tânărul antrenor să discute despre situaţia lui Gnohere şi a listei de executanţi de penalty-uri: "De unde ştiţi dumneavoastră că e nemulţumit? (n.r - Gnohere) Am 22 de jucători buni, cu mare calitate. Mai am patru jucători care astăzi n-au prins lotul. Îmi pare rău că joacă doar 11, dar aşa se joacă. Vor primi şi ei şanse. Când este Gnohere în teren, el bate penalty-uri. L-am pus pe Hora pentru că am făcut câteva execuţii la antrenament. El a fost primul azi, iar Tănase al doilea".

Apoi, Teja a încercat să lămurească situaţia lui Adrian Stoian, pe care l-a lăsat din nou în afara lotului: "Eu am vorbit cu Stoian. Are o problemă de adaptare. E un jucător bun, cu peste 100 de meciuri în Serie A. Cu siguranţă va avea timp să demonstreze. Şi eu cred că am greşit în primul meci, poate l-am expus un pic cam mult. L-am trimis mijlocaş central, iar el nu e obişnuit să joace acolo", a declarat antrenorul de 40 de ani înainte să vorbească şi despre situaţia lui Iulian Cristea: "Cei din stafful administrativ vor decide în cazul lui Cristea. Dacă putem să-l aducem e foarte bine. Dacă nu, vom încerca să ne descurcăm. Sunt câteva probleme, dar eu sper că până la urmă să rezolvăm această problemă. Sper ca Planic să nu aibă o accidentare foarte dură".

Devis Mangia, Universitatea Craiova: Sunt mulţumit, am făcut un meci foarte bun

Devis Mangia nu a dorit să comenteze aribtrajul, după eşecul cu 3-2 de pe Arena Naţională, dar a lansat câteva săgeţi în direcţia rivalilor de la FCSB şi în direcţia reprezentanţilor Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Mangia şi-a început discursul vorbind despre joc, dar mai apoi a tratat problema arbitrajului: "Sunt mulţumit, am făcut un meci foarte bun. Echipa a stat bine în teren, a jucat fotbal. Nu vorbesc de arbitraj! Nu este normal să se vorbească de arbitraj. Pot să spun doar un lucru: eu sunt antrenor, eu decid jucătorii care joacă şi încerc să le ofer cele mai bune condiţii pentru a face performanţă. Azi au fost trei antrenori: unul de la Craiova, unul de la FCSB şi încă unul. Toţi trei trebuie să aibă grijă ca jucătorii să facă performanţă. Nu e normal să se vorbească aşa de arbitraj.

FCSB nu m-a surprins. Noi am făcut un meci foarte bun. Probabil trebuie să avem acţiuni mai bune. Cred că am greşit puţin la finalizare. Dacă se joacă doar fotbal, lupta e deschisă. Au fost mai mulţi nervi la banca lor. Mereu erau cu mâinile pe sus. Nu cred că e autorizat acest lucru, dar probabil că ai noştri au zis: <<Dacă fac ei, facem şi noi>>", a spus Mangia, la finalul jocului.

La conferinţa de presă premergătoare partidei cu FCSB, Mangia i-a ironizat pe rivali, pe care i-a comparat cu Juventus: "E la fel cum se plânge Juventus de arbitraje în Italia. Mai bine vorbim de fotbal, protagoniştii în teren sunt jucătorii, nu antrenori, nu arbitrii, nu delegaţii echipelor. Dacă U Craiova intră mai des în careu, pot fi posibilităţi de penalty. Nici nu ştiu cine va fi arbitru (n.r. - cu FCSB), sunt antrenor şi încerc să pun jucătorii mei în cele mai bune condiţii pentru a face performanţă", a spus Mangia, înaintea meciului.

Marius Avram a condus la centru meciul din această seară. A acordat corect penalty-ul din care Craiova a egalat, dar a fost uşor păcălit de Florin Tănase, pe final, când scorul era 2-2. De acolo s-a terminat totul pentru olteni. Kelic a fost eliminat, Hora a marcat pentru 3-2, iar după alte două minute a urmat ciocnirea de la margine, în urma căreia Dennis Man şi Briceag au fost şi ei eliminaţi.

Mangia a explicat şi execuţia portarului Pigliacelli de la 11 metri: "Mirko ştia că va bate. Pentru mine a fost soluţia bună. A executat bine. Vom vedea dacă va mai executa, azi a fost cea mai bună soluţie."

Mâine este ultima zi de mercato în Liga 1 Betano, dar Mangia nu mai vrea să transfere: "Eu sunt mulţumit. Toate posturile sunt acoperite în acest moment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici