FCSB - CFR Cluj 1-0, în play-off-ul Ligii 1

FCSB a câştigat meciul cu CFR Cluj de pe Arena Naţională, cu 1-0.

240 afișări
Imaginea articolului FCSB - CFR Cluj 1-0, în play-off-ul Ligii 1

Ultimul meci al sezonului dintre FCSB - CFR Cluj se joacă duminică pe Arena Naţională

FCSB s-a impus în ultimul meci din play-off-ul Ligii 1 Betano, dar acest lucru nu schimbă cu nimic soarta câştigătoarei titlului. Fără câţiva titulari, echipa lui Dan Petrescu a ratat câteva ocazii importante în prima parte a jocului, majoritatea prin Omrani. Hora a fost cel mai periculos om al vicecampioanei în prima repriză, iar în partea secundă, atacantul a ratat chiar şi un penalty. La scurt timp, Teixeira a marcat singurul gol al partidei, cu o foarfecă de excepţie. Echipa lui Teja putea face 2-0, dar Bălaşa, Morais şi Tănase au trecut, pe rând, pe lângă gol. Meciul se putea încheia 1-1, dar Omrani nu a putut relua din faţa porţii.

Astra şi Sepsi vor juca în ultimul meci din play-off, dar lucrurile nu se mai pot schimba în clasament.


În pentultima etapă din play-off, zarurile au fost aruncate, iar clasamentul a fost stabilit. Situaţia este identică cu cea de anul trecut în ceea ce le priveşte pe cele două echipe: CFR Cluj campioană, în timp ce FCSB este vicecampioana României.

FCSB - CFR Cluj va fi şi ultimul meci pentru tehnicianul roş-albaştrilor, Mihai Teja, în funcţia de antrenor.

"A meritat CFR titlul. O să jucăm meciul cu ei, cu titularii. Sunt mulţi care pleacă la tineret, la naţională şi au nevoie de meciuri. Suntem profesionişti. Nu, niciodată nu m-am gândit să plec de acum, aşa e normal, corect faţă de jucători. Puteam să nu mai vin, dar e un meci important. Suntem profesionişti, Ne facem treba indiferent de ce va fi", a spus Mihai Teja, în conferinţa de presă susţinută înaintea meciului cu CFR, care a mai adăugat:

"E o clauză care spune că dacă nu iau campionatul, atunci ne despărţim. Am venit pentru performanţă, nu pentru bani, s-a dovedit asta având clauza. Plec, îmi pare rău, asta e, se întâmplă în viaţă...Trebuie să respectăm contractul, nu mi-a fost nici mai greu, nici mai uşor. Am băieţi de caracter, sunt aproape toţi apţi pentru meciul cu CFR".

"Experienţa de cinci luni la FCSB e una pozitivă. De ce am acceptat clauza? Ştiam că se vrea campionatul, am încercat, mi-am dorit asta. La Steaua, la Dinamo nimeni nu-ţi dă timp şi atunci îl iei prin rezultate, dacă poţi, bine, dacă nu, asta e viaţa. Nimeni nu e aşteptat. Plec cu o imagine bună de la FCSB, am luat echipa de locul doi, am lăsat-o pe doi, nu pe locul 7, iar jocul a crescut", a mai spus tehnicianul.

În acest sezon cele două formaţii s-au întâlnit de trei ori, iar statistica este de partea campioanei. Ardelenii au câştigat un meci (n.red. - 22 decembrie, 2-0 pentru CFR) iar alte două s-au încheiat la egalitate (14 aprilie, scor 0-0 Şi 16 septembrie, scor 1-1)

"Primele 3 zile au fost grele, după petrecere. Am încercat să ne adunăm, nu vrem să ne facem de râs la ultimul meci, suntem campioana României. A fost prima săptămână a mea în care am fost relaxat. N-am mai pregătit nici meciul cu prea mult stres şi era normal să mă gândesc la unii jucătorii care au o vârstă şi au jucat meci de meci şi să dau şansa şi altor jucători să vedem dacă ne putem baza pe ei în sezonul viitor", a spus Dan Petrescu, înaintea meciului cu FCSB.

Antrenorul a lăsat deja în vacanţă 4 jucători şi ar mai putea renunţa la doi dintre titulari. "Culio, Vinicius au drum lung până acasă şi vine bine această pauză, Bordeianu a trebuit să plece pentru că a avut un eveniment şi a făcut un sezon foarte bun, Ţucudean ştim că avea nevoie de o pauză să se liniştească. Vom vedea cu Camora şi Deac dacă vor face deplasarea" a completat Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici