FCSB - FC Hermannstadt 4-3, în prima etapă a Ligii 1/ Bogdan Andone, antrenor FCSB: Am ratat nişte ocazii monumentale

FCSB a debutat cu dreptul în noul sezon, în campionat. Vicecampioana Ligii 1 a disputat primul meci la Piteşti, considerat pe teren propriu, dar nu a avut probleme. A câştigat confruntarea cu FC Hermannstadt, cu scorul de 4-3.

650 afișări
Imaginea articolului FCSB - FC Hermannstadt 4-3, în prima etapă a Ligii 1/ Bogdan Andone, antrenor FCSB: Am ratat nişte ocazii monumentale

FCSB - FC Hermannstadt 4-3, în prima etapă a Ligii 1

FCSB a punctat de două ori în prima repriză. Golurile lui Florinel Coman (minutul 23) şi Ioan Hora (minutul 30), au făcut meciul mai uşor, dar sibienii au punctat şi ei până la finalul primelor 45 de minute. Juvhel Tsoumou (minutul 45+1) a redus din diferenţă, iar la pauză a fost 2-1. În partea a doua s-au mai marcat patru goluri. Dennis Man (minutul 54) şi Dragoş Nedelcu (minutul 81) şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor FCSB-ului. Pentru Hermannstadt, reuşita secundă a venit prin Alexandru Dandea (minutul 57), iar ultimul gol al meciului i-a aparţinut lui Gabriel Debeljuh (minutul 90+4).

Echipele de start:
FCSB: Vlad – Belu, Cristea, Planic, Bălaşa – Vînă, Filip, Tănase – Roman, Hora, Coman
Hermannstadt: Cristiano – Măţel, Dandea, Luchin, Popovici – Cordea, Dumitriu, Dâlbea, Caiado – Tsoumou, Sîntean

În etapa a doua, FCSB o întâlneşte pe Sepsi, în deplasare, în timp de Hermannstadt primeşte vizita celor de la Gaz Metan Mediaş.

 

Bogdan Andone, antrenor FCSB: Am ratat nişte ocazii monumentale cu Hermannstadt

Partida FCSB - Hermannstadt 4-3 a fost prima pentru Bogdan Andone în Liga 1, din postura de antrenor principal al vicecampioanei. Fostul secund al lui Mihai Teja a pornit perfect în noul sezon, după ce joi FCSB s-a impus cu 2-0 în faţa lui Milsami Orhei, în turul I preliminar al Ligii Europa.

La finalul partidei de la Piteşti, antrenorul principal a tras concluziile jocului cu Hermannstadt. Despre jocul cu Hermannstadt, Bogdan Andone a spus: "Am ratat nişte ocazii monumentale. Poate că am avut şi neşansă pe faza defensivă. Băieţii au făcut un meci bun, inclusiv Bălaşa. Mă bucur că am reuşit să mai odinhim din jucători, mă bucur pentru efortul pe care l-au făcut jucătorii. Le-am zis şi azi că cel mai important lucru e victoria. Jucătorii au jucat joi, au resimţit o anumit oboseală, inclusiv Coman după revenirea de la EURO, şi am decis să jucăm astfel. Mă bucur pentru toţi jucătorii, pentru că au avut o atitudine bună. Cu Vînă am avut o discuţie în prima zi şi mi-a spus că e pregătit din toate punctele de vedere: fizic, mental. Mă aşteptam ca integrarea lui să fie rapidă, mai ales că are mulţi prieteni de la Viitorul aici. Ştiu că e o presiune foarte mare asupra băieţilor şi mă bucur mult pentru ei", a spus Bogdan Andone, la finalul partidei.

Bogdan Andone a tras din nou un semnal de alarmă cu privire la postul de fundaş stânga: "Azi nu am apucat să vorbesc cu patronul. Îmi doresc să vină un fundaş stânga cât mai repede. Indiferent că Roman şi Bălaşa joacă bine acolo, avem nevoie de un fundaş stânga", a declarat antrenorul FCSB-ului.

Pentru FCSB urmează returul cu Milsami Orhei, joi, în Republica Moldova, de la ora 20:00. Apoi urmează două jocuri complicate în Liga 1, la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, respectiv acasă, cu FC Botoşani. Până să fie antrenor principal la FCSB, Bogdan Andone a mai fost antrenor principal la Olimpia Satu Mare, ASU Poli Timişoara, Metaloglobus sau Energeticianul. Nu a mai condus nicio echipă din postura de antrenor principal în Liga 1. A mai fost secundul lui Marius Şumudică la Astra.

 

Costel Enache, după FCSB - Hermannstadt: Mă deranjează că am avut o mentalitate negativă

Costel Enache a părut destul de supărat la interviurile de după meciul echipei sale, Hermannstadt, cu FCSB. Deşi a întâlnit vicecampioana Ligii 1, antrenorul spune că se aştepta la mai mult de la jucătorii lui, în special pe faza defensivă.

Sibienii au arătat destul de rău în acea zonă, iar bucureşteni au ajuns de multe ori în faţa porţii. Enache a fost totuşi mulţumit de jocul de pe faza ofensivă. Atacul a mers destul de bine şi, în afara celor 3 goluri, şi-a mai creat câteva ocazii mari. Tot ce lipseşte în acest moment echipei este omogenitatea.

”Nu am reuşit să egalăm, golul 3 a venit pe final. Mă deranjează că am avut o mentalitate negativă, din păcate după golul primit am văzut asta în teren. A fost o cădere psihică şi nu vreau să mai văd asta. Sper ca pe viitor să nu mai facem aşa. Am avut fluctuaţii mari pe defensivă. Pe atac am jucat destul de bine, dar pe apărare am stat cam slab. Trebuie să fim logici şi să spunem că suntem de 3 săptămâni împreună. Echipa e nouă, organizarea nu e cea mai bună acum, avem nevoie de timp. Oricum, chiar şi aşa mă aşteptam la mai mult. Sistemul lor îl ştiam. L-au folosit în ultimele meciuri. Surpriza a venit la fundaşul lateral stânga. Ne aşteptam la un joc de acest tip, dar nu am reuşit să ne opunem nici aşa”, a declarat Costel Enache după meci, la Digi Sport.

FCSB a debutat cu dreptul în noul sezon, în campionat. Vicecampioana Ligii 1 a disputat primul meci la Piteşti, considerat pe teren propriu, dar nu a avut probleme. A câştigat confruntarea cu FC Hermannstadt, cu scorul de 4-3. În etapa a doua, bucureştenii o întâlnesc pe Sepsi, în deplasare, în timp ce sibieni primesc vizita celor de la Gaz Metan Mediaş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici