SUPERLIGA DE FOTBAL  FCSB - Rapid 1-5. Giuleştenii au avut mers de TGV

În ultima rundă din play-off, pe Arena Naţională, FCSB a fost învinsă categoric de Rapid într-o partidă care ar fi trebuit să decidă campioana, dacă „roş-albaştrii” n-ar fi pierdut cu Farul, etapa trecută, însă a rămas doar un duel pentru orgolii şi pentru titlul de golgheter, cu italianul Compagno (20 de goluri) alergând fără folos după croatul Dugandzic (22), suspendat la acest joc.

2056 afișări
Imaginea articolului FCSB - Rapid 1-5. Giuleştenii au avut mers de TGV

FCSB - Rapid, meci doar pentru orgolii. Giuleştii au început în forţă

FCSB - Rapid 1-5
Oct. Popescu (58) / Luckassen (7), Pănoiu (17), P. Iacob (26), Bamgboye (68 şi 79)

19.427 de spectatori au venit la meci. Octavian Popescu, de la FCSB, a fost eliminat în minutul 63.

FCSB nu poate urca mai sus de locul 2, iar Rapid are „betonat” locul 5.

//////////////////////

Ultima etapă din acest sezon programează unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, duelul dintre FCSB şi Rapid, nimeni altele decât singurele echipe care, de-a lungul timpului, s-au confruntat în cinci competiţii majore diferite: Superliga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene.

29 ianuarie 2023, FCSB - Farul 2-3: a fost ultima înfrângere suferită de roş-albaştri pe teren propriu în campionat. Au urmat acasă cinci victorii şi două rezultate de egalitate.

1 martie 2023, FC Botoşani - Rapid 1-2: a fost singurul succes reuşit de giuleşteni în precedentele 11 deplasări din campionat, interval în care au mai înregistrat cinci remize şi cinci partide pierdute.

Privind continuitatea sportivă, cele două s-au mai întâlnit de 117 ori în principala competiţie internă, de 45 de ori au câştigat roş-albaştrii, de 31 de ori s-au impus rapidiştii, iar alte 41 de meciuri s-au terminat la egalitate.

În sezonul regulat 2022-2023, Rapid a învins acasă cu 2-0 (Dugandzic, Săpunaru), apoi FCSB şi-a trecut în cont victoria pe teren propriu, scor 3-1 (Cordea, Compagno, Oct. Popescu / Dugandzic).

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 23 aprilie 2023, Rapid - FCSB 1-0, gol marcat de Alexandru Albu.

Mediile de vârstă

FCSB - 24 ani şi 10 luni.

Rapid - 25 ani şi 6 luni.

34 de jucători a utilizat gruparea roş-albastră pe durata actualei ediţii de campionat, dintre care 16 au marcat cel puţin un gol.

Rapid s-a bazat doar pe 28 de fotbalişti, patru dintre ei fiind eligibili şi pentru selecţionata U 21 a României.

Echipe de start:

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruţ, Radunovic - Olaru, Ad. Şut, Radaslavescu - Miculescu, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad - V. Creţu, Oct. Popescu, Omrani, Sorescu, Ov. Popescu, Nikolov, D. Popa, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

Rapid: Drăghia - Onea, Săpunaru, P. Iacob, Fl. Ştefan - Kait, Al. Albu, Papeau - Pănoiu, Lukassen, Bamgboye
Rezerve: G. Ungureanu - Dr. Grigore, J. Morais, Crivac, Sefer, Ignat, Al. Stan, V. Costache
Antrenor: Adrian Mutu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici