FED CUP| România conduce Canada cu 2-0 după prima zi. Sorana Cîrstea: Mi s-au înmuiat picioarele, cred că aveam pulsul 200/ Irina Begu: A fost o atmosferă extraordinară

Sorana Cîrstea (38 WTA) a câştigat primul punct al confruntării din FED Cup, România - Canada, scor 6-2, 6-2 în faţa lui Carol Zhao (138 WTA). Apoi, Irina Begu (37 WTA) a dublat avantajul echipei lui Florin Segărceanu, după un duel intens cu Bianca Andreescu (173 WTA).

1237 afișări
Imaginea articolului FED CUP| România conduce Canada cu 2-0 după prima zi. Sorana Cîrstea: Mi s-au înmuiat picioarele, cred că aveam pulsul 200/ Irina Begu: A fost o atmosferă extraordinară

FED Cup | România conduce Canada cu 2-0 după prima zi. Sorana Cîrstea: Mi s-au înmuiat picioarele, cred că aveam pulsul 200/ Irina Begu: A fost o atmosferă extraordinară

După un joc perfect, în care forehand-ul i-a funcţionat la superlativ, iar forţa sa a fost prea mult pentru o adversară scundă, de doar 1,65 metri, Sorana a avut un discurs superb, în care le-a mulţumit fanilor din Cluj pentru atmosfera senzaţională creată pe parcursul partidei care a durat mai puţin de o oră.

Emoţionată în momentul imnului, Sorana a declarat că nu i-a fost dat să întâlnească o atmosferă asemănătoare pe un teren de tenis: "În primul rând, vreau să încep cu asta, vă mulţumesc tuturor pentru susţinere! Joc de 24 de ani, însă aşa atmosferă nu am văzut pe nicăieri. Vă mulţumim din suflet, mă bucur că am început cu dreptul, că am adus primul punct, acum trebuie să le încurajăm pe fete şi să încheiem ziua cu 2-0. Cel mai emoţionant a fost momentul în care s-a cântat imnul, mi s-au înmuiat picioarele şi cred că aveam pulsul 200, inclusiv la încălzire. E incredibil ce se întâmplă, vreau să vă mulţumesc din suflet", a declarat Cîrstea, la interviul de după meci.

Echipa de FED Cup a României şi-a respectat statutul de favorită în duelul cu Canada. Într-o atmosferă superbă, în Sala Polivalentă din Cluj, Sorana Cîrstea şi Irina Begu au oferit pasionaţilor de tenis două partide contrastante. Mai întâi, a fost super-demonstraţia de tenis, rapidă şi unidirecţională din partea Soranei, care a oferit linişte în tabăra României. Apoi, un duel intens, cu două românce pe teren, în care Irina Begu a avut mici probleme în a menţine nivelul de agresivitate. Astfel, partida a doua s-a transformat într-o luptă de anduranţă în care românca a scăpat controlul în setul doi şi a greşit incredibil în tiebreak. Până la urmă, Irina şi-a impus experienţa, a ridicat nivelul şi a ieşit învingătoare, reuşind să mixeze mai bine la serviciu.

Partida de FED Cup România - Canada se va relua duminică, de la ora 12:00, cu duelul dintre Irina Begu şi Carol Zhao, urmat de meciul dintre Sorana Cîrstea şi Bianca Andreescu.

Irina Begu: A fost o atmosferă extraordinară

Irina Begu s-a impus sâmbătă în al doilea meci al zilei de la Fed Cup, scor 6-3, 6-7, 6-2, în faţa Biancăi Andreescu, jucătoare ce reprezintă Canada. După ce a pierdut surprinzător în setul secund, Begu a defilat în decisiv şi a adus al doilea punct pentru România, după victoria Soranei Cîrstea.

"Vă mulţumesc pentru susţinere! A fost o atmosferă extraordinară, e mereu o plăcere să joc în faţa dumneavoastră. Emoţiile sunt mult mai mari la Fed Cup, îmi pare rău că n-am reuşit să închid în două seturi, dar mă bucur pentru că am câştigat", a spus Begu, la finalul partidei.

Duminică, Begu va juca împotriva lui Carol Zhao, iar Sorana Cîrstea va da piept cu Bianca Andreescu. La dublu, Raluca Olaru şi Ana Bogdan vor juca împotriva cuplului format din Sebov şi Dabrowski.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici