Federaţia de Judo cere Guvernului să intervină în situaţia alocărilor financiare ale ministerului

Federaţia Română de Judo cere, într-o scrisoare adresată prremierului Nicolae Ciucă, remedierea situaţiei grave iscată de alocările financiare arbitrare ale Ministerului Sportului pentru anul competiţional 2023.

304 afișări
Imaginea articolului Federaţia de Judo cere Guvernului să intervină în situaţia alocărilor financiare ale ministerului

Federaţia de Judo cere Guvernului să intervină în situaţia alocărilor financiare ale ministerului

Instituţia susţine că demersul Ministerului Sportului de alocare a bugetelor anuale federaţiilor sportive pentru 2023, „a fost puternic viciat în acest an, din cauza unor defecţiuni de organizare, respectiv a unor greşeli involuntare sau voite ale conducerii ministerului. În ultimele zile aceste lucruri au fost raportate public sau reclamate în circuitul administrativ al sportului românesc de către reprezentanţii diverselor federaţii ce s-au simţit nedreptăţite”.

„În ceea ce priveşte Federaţia Română de Judo, având în 2022 rezultate mai slabe decât în 2021, am acceptat în prima instanţă reducerea drastică a finanţării, considerând-o justificată în baza grilei noastre de evaluare mai slabă. Verificând însă ulterior, am descoperit că raportarea rezultatelor noastre a fost diminuată flagrant printr-o greşeală a funcţionarilor ministerului, aceştia marcând doar 6 medalii pentru judo în 2022, pe când noi am câştigat şi raportat 29 de medalii, drept pentru care ne-am adresat ministrului Eduard Novak pentru remedierea acestei erori, din cauza căreia am pierdut sume importante la alocare (adresa în anexă). Ministrul Novak, deşi au trecut mai multe zile, nu a luat în considerare solicitarea noastră, drept pentru care am discutat pentru lămuriri cu unii dintre membri Comisiei constituită la minister pe 12.01.2023, special pentru alocările financiare către federaţiile sportive”, arată scrisoarea.

Federaţia cere o operaţiune de verificare şi control la ministerul sporturilor, pentru remedierea situaţiei. „2023 este un an preolimpic, în care federaţiile cu şanse se mobilizează pentru a asigura calificarea sportivilor la Olimpiada de la Paris, iar asemenea greşeli ca cele prezentate aici, dinamitează pur şi simplu eforturile pe care le facem pentru a obţine mari performanţe sportive pentru ţară, sub tricolorul românesc”, mai arată documentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici