Federaţia Română de Rugby acuză Ministerului Tineretului şi Sportului că vrea să naţionalizeze Stadionul „Arcul de Triumf”

FRR a reacţionat joi în termeni critici la adresa iniţiativei Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” în folosinta exclusivă a structurii guvernamentale.

546 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Rugby acuză Ministerului Tineretului şi Sportului că vrea să naţionalizeze Stadionul „Arcul de Triumf”

FOTO: Facebook Rugby Romania

„Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această nouă naţionalizare pusă la cale de MTS” se susţine într-un comunicat postat pe site-ul federaţiei.

„Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru” se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii FRR menţionează că Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, arena pe care se joacă rugby din 1913, a fost oferit de federaţie ministerului, cu care s-a semnat un protocol conform căruia stadionul revine Federaţiei Române de Rugby la finalul lucrărilor.

„Sperăm că domnul ministru Novak va respecta documentele, tradiţia şi istoria sportului nostru şi va reda dreptul de folosinţă gratuită pe 49 de ani Federaţiei Române de Rugby” se mai spune în comunicat, autorii lui exprimându-şi încrederea că ministrul Eduard Novak nu va încerca să se situeze deasupra deciziei Regelui Carol şi primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino, care au dat acest teren pentru rugby.

„Sperăm să nu fie părtaş la o asemenea pagina de ruşine a sportului românesc” se mai afirmă imperativ în luarea de poziţie a FRR.

În tentativa de a-şi face dreptate, FRR nu exclude probabilitatea de a-şi apăra poziţia în instanţă sau de a ajunge să îşi desfăşoare antrenamentele în faţa Guvernului şi a MTS, în semn de protest.

Lotul naţional de rugby se pregăteşte pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială, în condiţii considerate improprii, în condiţiile în care FRR acuză că „trei terenuri de rugby, casa acestui sport, stau goale şi aşteaptă finalizarea documentelor, iar prioritatea MTS este să lanseze o dezbatere publică despre cum doreşte să ia ceva ce nu este al său”.

Comunicatul mai precizează la final că FRR îşi va exercita în continuare dreptul la opinie şi nu va accepta să îi fie încălcată istoria şi documentele care susţin aceste opinii, motiv pentru care reprezentanţii FRR se aşteaptă chiar să fie sancţionaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici