Federaţia Română de Schi, acuzată că blocheză participarea sportivei Ana Caill la Jocurile Olimpice de Iarnă

  • Ioan Valeriu Achiriloaie, antrenorul şi managerul sportivei, reclamă public blocajul conducerii.
  • Participarea celei mai bune schioare din România la JO de Iarnă este interzisă de şeful federaţiei, spune Achiriloaie.
  • Ana Caill are dublă cetăţenie, franceză şi română.
1879 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Schi, acuzată că blocheză participarea sportivei Ana Caill la Jocurile Olimpice de Iarnă

Ana Monica Caill Sursafoto: Facebook

Schioarea Ania Caill şi antrenorul său, Ioan Valeriu Achiriloaie, au fost convocaţi astăzi în faţa Comisiei de Disciplină a Federaţiei de specialitate, unde se discută sancţionarea lor, cu doar două zile înaintea dead-line-ului pentru transmiterea lotului extins de sportivi pentru cursele de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

„Conducerea federaţiei naţionale de schi alpin refuză din nou participarea celei mai bune sportive din România la Jocurile Olimpice de Iarnă. Participarea celei mai bune schioare din România la JO de Iarnă este refuzată din nou de şeful federaţiei naţionale de specialitate, în cea mai nouă etapă a unui scandal perpetuu.

Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are clasări pe podium în curse din Cupa Europa în probele de viteză în care este specialistă. Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generaţiei actuale de schiori şi schioare care pot concura la nivel internaţional pentru România.

Cu toate astea, din motive necunoscute, multe inventate şi deseori hilare, Federaţia Română de Schi-Biatlon refuză, de ani de zile deja, să se achite de singura ei sarcină faţă de sportivă: să o includă în lotul care să reprezinte România la cele mai importante competiţii interaţionale de schi alpin.

Federaţia naţională preferă să trimită la aceste competiţii sportivi sau sportive clasate net inferior Aniei Caill în clasamentele oficiale ale momentului, periclitând astfel şansele şi aşa mici ale României la obţinerea unor rezultate internaţionale notabile.

Conflictul dintre sportiva Caill şi conducerea federaţiei de specialitate - unul fara sens din punctul nostru de vedere - este unul mai vechi. Înainte de majoritatea competiţiilor importante din ultimii ani, sportiva, staff-ul ei şi clubul Corona Braşov la care este legitimată au stat până în ultimul moment aşteptând decizia firească a şefului federaţiei, Puiu Gaspar: înscrierea unui lot de atleţi care s-o cuprindă şi pe Ania Caill, sportiva noastră cu cele mai bune rezultate, aflată acum la apogeul carierei”
, scrie pe Facebook antrenorul sportivei, Ioan Valeriu Achiriloaie, singurul schior român care a concurat în probele de viteză în Cupa Mondială în ultimii ani.

Sportiva Ania Caill şi managerul sportiv Ioan Valeriu Achiriloaie susţin astăzi o conferinţă de presă, pentru a reclama situaţia. La eveniment au fost invitaţi îi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Schi-Biatlon, ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ai Ministerului Tineretului şi Sport, pentru o discuţie cu faptele pe masă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici