Federaţia Română de Tenis riscă să rămână fără finanţare

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis a produs joi mult zgomot şi s-a încheiat fără a avea şi un rezultat final, adică un preşedinte pentru următorii 4 ani. Deocamdată, George Cosac, actualul preşedinte şi Comitetul Director au primit votul pentru a-şi continua activitatea.

416 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Tenis riscă să rămână fără finanţare

Federaţia Română de Tenis riscă să rămână fără finanţare

Şi la aceste alegeri, problemele au plecat de la numărul cluburilor care au drept de vot. Pe de-o parte, FR de Tenis a susţinut că pot vota toţi cei 362 de membri afiliaţi. La Adunarea Generală au fost prezenţi doar 143 de membri. Pe de altă parte, MTS – prin delegaţii oficiali care i-a avut în sală – a susţinut că pentru a intra în legalitate, deciziile trebuie luate de cei 54 de membri fondatori şi nu de întreaga masă de membri afiliaţi, dar fără drept de vot! Problemele pleacă de la faptul că restul cluburilor până la 362, afiliate la Federaţia Române de Tenis, plătitoare de cotizaţii, nu au primit şi avizul MTS, în sensul de a fi înscrise în registrul federaţiilor.

De altfel, Dacian Stan, directorul Direcţiei Juridice a MTS, s-a retras din Adunarea de joi.

”Conform legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000, MTS dă un aviz care este obligatoriu pentru obţinerea finanţării de la stat, conform actelor constitutive ale federaţiilor sportive. Iar în aceste acte constitutive, din vina conducerilor care s-au perindat la FR de Tenis, nu au fost trecuţi membrii noi afiliaţi de-a lungul anilor din 2002.”

Chiar şi fără reprezentantul MTS, Adunarea Generală a mers mai departe. Din lipsă de cvorum, noua conducere a FRT nu a putut fi aleasă. Actuala conducere îşi va continua activitatea până la următoarea Adunare Generală de Alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici