Federaţiile sportive din Brazilia, cercetate pentru deturnare de fonduri alocate Jocurilor Olimpice

Poliţia din Brazilia a deschis, duminică, o investigaţie împotriva federaţiilor sportive locale pentru deturnare de fonduri alocate Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, notează Reuters.

194 afișări
Imaginea articolului Federaţiile sportive din Brazilia, cercetate pentru deturnare de fonduri alocate Jocurilor Olimpice

Federaţiile sportive din Brazilia, cercetate pentru deturnare de fonduri alocate Jocurilor Olimpice (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Poliţia suspectează faptul că federaţiile din Brazilia au deturnat fonduri destinate cumpărării de echipamente sportive şi îmbunătăţirii zonelor de antrenament înaintea Jocurilor Olimpice. Autorităţile vor să stabilească dacă fostul ministru al sportului Ricardo Leyser ştia de această metodă frauduloasă.

Guvernul brazilian şi-a asumat să investească aproximativ 277 de milioane de euro începând din 2013, pentru a îmbunătăţi şansele la medalii ale sportivilor locali. Brazilienii au cucerit 17 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Investigaţia poliţiei este cel mai recent semn negativ pentru prima ediţie a Jocurilor Olimpice care se va desfăşura în America de Sud. Recesiunea din Brazilia, cea mai gravă din 1930, are ca efecte creşterea infracţionalităţii şi tensionarea finanţelor publice, precum şi la greve anunţate ale poliţiştilor.

Jocurile Olimpice de vară de la Rio 2016 (5-21 august) ar fi trebuit să expună ascensiunea Braziliei ca putere mondială, dar va veni în schimb pe un fundal de recesiune, tulburările politice şi îngrijorare cu privire la un focar al virusului Zika.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici