Federer i-a criticat pe organizatorii French Open după ce un fan a intrat pe teren

Tenismenul Roger Federer, locul 2 ATP, i-a criticat pe organizatorii French Open, după ce un adolescent a pătruns pe teren şi a încercat să se pozeze cu el, după meciul pe care elveţianul l-a câştigat, duminică, în primul tur, cu columbianul Alejandro Falla, scor 6-3, 6-3, 6-4.

129 afișări
Imaginea articolului Federer i-a criticat pe organizatorii French Open după ce un fan a intrat pe teren

Federer i-a criticat pe organizatorii French Open după ce un fan a intrat pe teren (Imagine: HEPTA)

Incidentul s-a petrecut în momentul în care Federer părăsea arena Philippe Chatrier, iar forţele de ordine au avut nevoie de câteva secunde pentru a reacţiona şi pentru a-l imobiliza pe tânăr. Înaintea partidei lui Federer pe acest teren avusese loc întâlnirea Simona Halep - Evghenia Rodina, informează Bloomberg.

"Nu sunt bucuros de ce s-a întâmplat. De obicei, vorbesc numai în numele meu, dar în această situaţie cred că pot să vorbesc în numele tuturor jucătorilor, pentru că este locul unde îţi desfăşori activitatea şi vrei să te simţi în siguranţă. Să fie clar, nu sunt fericit de ce s-a întâmplat. Sunt uşurat că nu s-a întâmplat nimic grav. Dar nu este o situaţie plăcută cu care să te confrunţi", a spus Federer.

El s-a plâns de un incident similar la antrenamente, cu o zi înainte, când trei copii s-au apropiat de el.

Directorul turneului Gilbert Ysern şi-a cerut scuze în faţa elveţianului, pentru incidentul "stânjenitor". El a declarat că securitatea la Roland Garros a fost întârită după atentatul de la publicaţia Charlie Hebdo, de la începutul acestui an. Ysern a catalogat cazul de duminică drept o scăpare a forţelor de ordine de pe terenul central.

Tânărul care a intrat pe teren va primi interdicţie la Roland Garros pe durata turneului de Grand Slam, a adăugat Ysern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici