Federer, în sferturile de finală de la Madrid. Elveţianul a câştigat al 1.200-lea meci al carierei

Roger Federer s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid după ce s-a impus, scor 6-0, 4-6, 7-6(3), în exact două ore de joc în faţa francezului Gael Monfils. Elveţianul a câştigat astfel al 1.200-lea meci al carierei.

118 afișări
Imaginea articolului Federer, în sferturile de finală de la Madrid. Elveţianul a câştigat al 1.200-lea meci al carierei

Federer, în sferturile de finală de la Madrid. Elveţianul a câştigat al 1.200-lea meci al carierei

Roger Federer a defilat în primul set, câştigând şase game-uri din şase în doar 18 minute. "Le Monf" nu a apucat să se conecteze, fiind, în termenii plastici folosiţi de vreo câţiva fani pe reţelele de socializare, doar o umbră a jucătorului Gael Monfils.

Aspectul jocului s-a schimbat însă radical după pauză. Monfils a intrat mai apăsat la serviciu, apoi şi-a dublat avantajul, punând pe tabelă un break alb, acontat cu un sublim raliu de 24 de lovituri, în care nivelul execuţiilor a fost la superlativ, Federer văzându-se executat în cele din urmă cu o diagonală de dreapta letală, după ce fileul schimbase traiectoria mingii sale.

Aflat la doar al doilea meci de zgură jucat în trei ani, Federer şi-a recuperat break-ul cedat la finalul unui game şapte maraton, fructificând a treia minge de break, însă trei game-uri mai târziu a cedat din nou la serviciu, Monfils reuşind astfel să ducă meciul în decisiv, cu un 6-4 surprinzător.

Greşelile au continuat să se adune în jocul elveţianului, astfel încât Monfils a pornit cu 3-0 şi în decisiv, însă Federer a lansat contraofensiva, a reglat dreapta, pentru a reveni de la 1-4 la 4-4. Monfils a simţit apăsarea "maestrului" în game-ul al nouălea, însă a rezistat pe lansare, trecând pe la egalitate. Atacând decis la fileu în game-ul pe lansare, Federer şi-a oferit minge de break şi 6-5 cu o excelentă lovitură de trecere, însă nu a apucat să declanşeze în momentul oportun, iar francezul a pus presiunea scorului pe elveţian, la 6-5.

Roger Federer a salvat două mingi de meci înainte de a ajunge în tiebreak, cu smash câştigător şi apoi insistând în raliu pe reverul advers. În tiebreak, fostul lider mondial a accesat cutiuţa cu execuţii fine pentru a rupe devreme echilibrul, ducând scorul la 3-0, a lovit decisiv cu slice-ul şi cu voleul, încheind conturile cu 7-3 şi asigurându-şi calificarea în sferturile turneului de la Madrid, acolo unde dă peste un nou duel ce se anunţă fabulos, cu Dominic Thiem (numărul cinci mondial), campion la Barcelona şi unul dintre cei doi tenismeni care l-au învins pe Nadal pe zgură în acest sezon.â

Este cel de-al 1.200 meci câştigat de marele campion elveţian în ilustra sa carieră, singurul jucător de tenis care-l depăşeşte fiind americanul Jimmy Connors, cu 1.274 de victorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici