FIFA a sancţionat 23 de jucători şi oficiali din Italia pentru implicarea în meciuri trucate

Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie (FIFA) a anunţat, marţi, că 23 de jucători şi oficiali au primit o suspendare globală, după ce au fost găsiţi vinovaţi pentru o serie de meciuri trucate în Italia, anunţă Raidio Teilifis Eireann.

222 afișări
Imaginea articolului FIFA a sancţionat 23 de jucători şi oficiali din Italia pentru implicarea în meciuri trucate

FIFA a sancţionat 23 de jucători şi oficiali din Italia pentru implicarea în meciuri trucate

După investigaţiile efectuate în Catanzaro şi Catania, au fost sancţionaţi mai mulţi jucători şi reprezentanţi ai unor cluburi de ligă inferioară din Italia.

Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat, luni, că au fost reduse multe dintre suspendările din acest caz, în urma apelurilor depuse de italieni. Un singur jucător a fost achitat, Vincenzo Melillo, fost portar la Pro Patria.

Comisia de Disciplină a FIFA a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat oficial, că a reuşit să extindă la nivel mondial sancţiunile impuse în cazul jucătorilor şi oficialilor italieni.

"FIFA confirmă faptul că au fost exstinse, la nivel mondial, sancţiunile impuse în cazul mai mult oficiali şi jucători de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiană de Fotbal. Sancţiunile au fost majorate, de la un an la cinci ani, şi chiar, în unele cazuri, a fost interzisă ocuparea unei funcţii în cadrul federaţiei italiene", se arată în comunicatul FIFA.

Investigaţiile au raportat faptul că au existat meciuri aranjate şi pariuri ilegale în perioada 2014-2015 în diferite competiţii din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici