FIFA a sancţionat FRF cu 20.000 de franci elveţieni pentru incidentele de la meciul cu Olanda

FIFA a sancţionat Federaţia Română de Fotbal cu 20.000 de franci elveţieni pentru incidentele provocate de fanii echipei naţionale la meciul cu Olanda de la Amsterdam, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, informează site-ul oficial al FRF.

423 afișări
Imaginea articolului FIFA a sancţionat FRF cu 20.000 de franci elveţieni pentru incidentele de la meciul cu Olanda

FIFA a sancţionat FRF cu 20.000 de franci elveţieni pentru incidentele de la meciul cu Olanda

"Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FIFA cu o amendă de 20.000 CHF (n.r. - circa 16.000 de euro) şi cu plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 2.000 CHF, din cauza comportamentului necorespunzător al propriilor suporteri cu ocazia jocului Olanda - România, disputat la Amsterdam în ziua de 26 martie, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014", se menţionează pe site-ul citat.

Totodată, FRF a primit şi un avertisment, urmând ca, în cazul recidivei, să suporte sancţiuni mai aspre.

Considerând că nu au existat fapte care să fi justificat deschiderea procedurii disciplinare şi, implicit pronunţarea vreunei pedepse, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că va face apel la decizia Comisiei de Disciplină a FIFA.

La 17 aprilie, preşedintele Mircea Sandu anunţa că în urma unei reclamaţii a UDMR, FIFA a deschis o acţiune disciplinară împotriva FRF, după ce fanii români au afişat un banner la partida din Olanda. "FIFA a deschis o acţiune disciplinară pentru bannerul din Olanda, pe care nu l-am văzut. UDMR a transmis FIFA şi UEFA o plângere în acest sens. FIFA ne-a chestionat, le-am transmis un punct de vedere şi sperăm să nu se ia măsuri. În mod normal nu ne pot suspenda, pentru că nu au fost probleme de rasism. Observatorii meciului nu au văzut absolut nimic", afirma Mircea Sandu.

La partida CFR Cluj - Rapid, scor 0-0, contând pentru etapa a XXIII-a a Ligii I şi disputată pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" la data de 18 martie, fanii giuleşteni au dat foc unui steag al Ungariei, iar reprezentanţii UDMR au făcut o plângere către mai multe foruri, printre care şi FIFA, în care cereau sancţionarea vinovaţilor.

Ulterior, la partida Olanda - România din 26 martie, scor 4-0, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale, mai mulţi fani ai echipei naţionale au afişat un banner pe care scria: "Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat / După ce atâţia ani de zile, zâmbind, aţi tolerat / Terorismul etnic al UDMR ca politică de stat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici