FIFA a stabilit programul Campionatului Mondial din 2022

  • Campionatul Mondial din Qatar va începe pe 21 noiembrie
  • FIFA nu a stabilit încă datele preliminariilor pentru echipele din Europa
  • România poate să aibă un drum mai uşor după campania din UEFA Nations League
827 afișări
Imaginea articolului FIFA a stabilit programul Campionatului Mondial din 2022

FIFA a stabilit programul Campionatului Mondial din 2022

Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din 2022 va avea loc în premieră în timpul iernii. Cupa Mondială va începe pe 21 noiembrie, faza grupelor se va termina pe 2 decembrie, iar finala va avea loc pe 18 decembrie, cu o saptamână înainte de Crăciun. 
 
Momentan nu s-au stabilit şi stadioanele pe care se vor disputa meciurile. FIFA a anunţat că acest aspect va fi stabilit după ce se vor trage la sorţi grupele turneului final în martie 2022. Singurele meciuri pentru care se cunosc deja arenele gazdă sunt meciul de deschidere, care va avea loc pe stadionul Al Bayt din Al Kohr; şi finala de la Doha de pe stadionul Lusail.
 
Orele de începere ale partidelor vor fi orele 12:00, 15:00, 18:00 şi 21:00 (ora în România). Datorită distanţei mici dintre toate stadioanele care vor găzdui meciuri la turneul final (mai puţin de 65 km), suporterii vor putea să meargă la mai multe meciuri în aceeaşi zi.
 
Deşi datele turneului final au fost stabilite, data de începere a campaniei de calificări pentru naţionalele europene încă nu a fost publicată. 
 
România îşi poate asigura un traseu mai uşor în preliminarii în funcţie de performanţa pe care o va reuşi în următoarea ediţie a UEFA Nations League. Grupa naţionalei ţării noastre mai este formată din Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici