FIFA anchetează 300 de meciuri posibil trucate. Sumele cheltuite pentru aranjarea meciurilor ajung la 300.000 de dolari

FIFA anchetează circa 300 de meciuri care este posibil să fi fost trucate, a declarat Chris Eaton, şeful comisiei de securitate din cadrul federaţiei pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.

134 afișări
Imaginea articolului FIFA anchetează 300 de meciuri posibil trucate. Sumele cheltuite pentru aranjarea meciurilor ajung la 300.000 de dolari

FIFA anchetează 300 de meciuri posibil trucate. Sumele cheltuite pentru aranjarea meciurilor ajung la 300.000 de dolari (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Suspiciunile există în privinţa unor meciuri amicale internaţionale precum şi a unor partide între echipe europene şi au legătură cu piaţa pariurilor sportive din Asia.

"Ameninţarea meciurilor trucate asupra integrităţii fotbalului mondial este semnificativă. Când am interogat oamenii implicaţi am aflat că trişorii pot cheltui până la 300.000 de dolari pentru a truca un meci internaţional în speranţa de a câştiga mult mai mult", a declarat Eaton, un fost responsabil din Interpol, el subliniind că profiturile au fost de "zeci de milioane de dolari".

Membri ai cel puţin şase federaţii sunt bănuiţi că au ajutat reţeaua criminală, care ar acţiona din Singapore şi Malaysia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici