FIFA: Au fost deschise proceduri disciplinare împotriva lui Sergio Jadue şi Luis Bedoya

Justiţia internă a FIFA a deschis proceduri împotriva columbianului Luis Bedoya şi a chilianului Sergio Jadue, responsabili sud-americani care la sfârşitul anului trecut au pledat vinovat în faţa justiţiei americane pentru fapte de corupţie, informează AFP

110 afișări
Imaginea articolului FIFA: Au fost deschise proceduri disciplinare împotriva lui Sergio Jadue şi Luis Bedoya

FIFA: Au fost deschise proceduri disciplinare împotriva lui Sergio Jadue şi Luis Bedoya (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Camera de judecată a comisiei de etică a FIFA a deschis aceste proceduri disciplinare pe baza rapoartelor remise de camera de investigaţie, care joi a cerut radierea pe viaţă din lumea fotbalului a celor doi foşti oficiali latino-americani.

Bedoya este un fost membru al comitetului executiv al FIFA, fost vicepreşedinte al CONMEBOL(confederaţia sud-americană) şi fost vicepreşedinte al federaţiei columbiene. Jadue a fost preşedintele federaţiei chiliene şi vicepreşedinte al CONMEBOL.

TITLURILE ZILEI

Majoritatea celor urmăriţi de justiţia din SUA în scandalul legat de FIFA sunt originari din America Latină. Printre ei sunt ultimii trei preşedinţi ai CONMEBOL, paraguayenii Juan Angel Napout şi Nicolas Leoz şi uruguayanul Enrique Figueredo.

FIFA va organiza vineri, 26 februarie, un congres extraordinar la Zurich pentru a-l alege pe urmaşul lui Joseph Blatter. Acesta şi-a depus mandatul pe 2 iunie, pe fondul scandalului planetar de corupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici