FIFA dezvăluie cum au votat membrii CEx ţările gazdă ale CM din 2018 şi 2022

FIFA, care iniţial a anunţat că nu va oferi detalii despre votul membrilor Comitetului Executiv pentru alegerea ţărilor gazdă ale ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale de fotbal, a revenit, joi seară, cu un comunicat, în care oferă amănunte despre scutin.

14 afișări
Imaginea articolului FIFA dezvăluie cum au votat membrii CEx ţările gazdă ale CM din 2018 şi 2022

FIFA dezvăluie cum au votat membrii CEx ţările gazdă ale CM din 2018 şi 2022 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, potrivit comunicatului, la desemnarea gazdei pentru CM din 2018 voturile acordate în primul tur au fost următoarele: Anglia - 2 voturi, Olanda/Belgia - 4 voturi, Spania/Portugalia - 7 voturi, Rusia - 9 voturi. Nu s-a obţinut majoritate absolută (12 voturi pentru 22 votanţi, candidatul cu cele mai puţine voturi, Anglia, a fost eliminat).

În turul doi: Olanda/Belgia - 2 voturi, Spania/Portugalia - 7 voturi, Rusia - 13 voturi. Rusia a obţinut majoritatea absolută.

În ceea ce priveşte desemnarea gazdei pentru CM din 2022 voturile acordate în primul tur au fost următoarele: Australia - 1 vot, Japonia - 3 voturi, Coreea de Sud - 4 voturi, Qatar - 11 voturi, SUA - 3 voturi. Australia a fost eliminată.

Turul doi: Japonia - 2 voturi, Coreea de Sud - 5 voturi, Qatar - 10 voturi şi SUA - 5 voturi. Japonia eliminată.

Turul trei: Coreea de Sud - 5 voturi, Qatar - 11 voturi, SUA - 6 voturi. Coreea de Sud eliminată.

Turul patru: Qatar - 14 voturi, SUA - 8 voturi. Qatar a obţinut majoritatea absolută.

Rusia va organiza ediţia din 2018 a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal, iar Qatar va găzdui turneul final din 2022, potrivit votului exprimat, joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici