FIFA: Platini şi Blatter vor ataca decizia menţinerii pedepsei de şase ani de suspendare la TAS

Michel Platini şi Joseph Blatter, preşedinţii FIFA şi UEFA au sesizat Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS), cea mai înaltă jurisdicţie sportivă, pentru a contesta menţinerea suspendării lor, redusă de la opt la şase ani, decisă în apel de către justiţia internă a Federaţiei Internaţionale de Fotba

151 afișări
Imaginea articolului FIFA: Platini şi Blatter vor ataca decizia menţinerii pedepsei de şase ani de suspendare la TAS

FIFA: Platini şi Blatter vor ataca decizia menţinerii pedepsei de şase ani de suspendare la TAS (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este o decizie insultătoare, ruşinoasă şi o denigrare a dreptului, dar în realitate o decizie politică luată de o veritabilă birocraţie fără opoziţie în cadrul acestei organizaţii. Voi înainta toate recursurile posibile, începând cu TAS. Le-am cerut avocaţilor mei să facă toate demersurile necesare fără să aştepte", a reacţionat preşedintele francez al forului continental, care a anunţat de la început că se va bate până la capăt pentru a-şi spăla onoarea.

Platini şi Joseph Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, au fost suspendaţi pe o durată de opt ani din toate activităţile legate de fotbal pe 21 decembrie de către Comisia de Etică a FIFA pentru deja faimoasa plată a 1,8 milioane euro făcută de elveţian în 2011 către Platini, pentru servicii de consultanţă între 1999 şi 2002.

Comisia de recurs a respins apelurile lor, considerându-i vinovaţi de violarea a patru articole din codul etic, în special conflict de interese, dar nu corupţie. Reducerea pedepsei de la opt la şase ani se explică prin "activităţile şi serviciile" pe care le-au "adus FIFA, UEFA şi fotbalului de-a lungul anilor".

"Sunt victima unui sistem care nu are decât un singur obiectiv: să mă împiedice să mă prezint la preşedinţia FIFA pentru a se proteja anumite interese pe care mă pregăteam să le înfrunt", a adăugat Platini, ce părea marele favorit pentru alegerile prezidenţiale de la FIFA înainte de a renunţa la candidatură, constrâns de imposibilitatea de a epuiza toate recursurile în timpul necesar.

Conform lui Michel Platini, congresul extraordinar de alegeri de vineri, care trebuie să aleagă un succesor pentru Blatter, "va fi marcat în istorie de ilegitimitatea aleşilor fotbalului de către administraţia FIFA".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici