FIFA: Prinţul Ali a solicitat la TAS amânarea alegerilor programate vineri, la Zurich

Prinţul Ali al Iordaniei, unul dintre cei cinci candidaţi la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a solicita amânarea alegerilor programate vineri, la Zurich, au anunţat avocaţii francezi ai acestuia, citaţi de AFP

971 afișări
Imaginea articolului FIFA: Prinţul Ali a solicitat la TAS amânarea alegerilor programate vineri, la Zurich

FIFA: Prinţul Ali a solicitat la TAS amânarea alegerilor programate vineri, la Zurich (imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Acest demers este motivat de faptul că "FIFA s-a opus cererii de procedură accelerată" a Prinţului Ali, pentru utilizarea de cabine transparente cu ocazia votului, conform unui comunicat al avocaţilor parizieni Francis Szpiner şi Renaud Smeredjian. Conform acestora, FIFA s-a opus procedurii accelerate "pentru ca aceste probleme să nu poată fi tranşate înainte de 26 februarie", ziua alegerilor.

Cererea de instalare a cabinelor transparente a făcut obiectul unei prime sesizări a TAS, cea mai înaltă jurisdicţie sportivă, cu sediul la Lausanne, depusă luni de prinţul iordanian.

"În loc să accepte propunerea făcută de prinţul Ali, de a pune la dispoziţie cabine transparente, constatăm că FIFA nu a formulat decât o simplă cerere către votanţi, de a-şi lăsa telefoanele mobile în momentul în care vor merge să voteze", au denunţat cei doi avocaţi în comunicatul lor.

"Această atitudine este de neînţeles, cu excepţia cazului în care se doreşte să se persiste în a nu garanta transparenţa operaţiunilor de vot şi a sincerităţii scrutinului", au continuat reprezentanţii prinţului Ali.

Avocaţii anunţaseră încă de sâmbătă această solicitare a prinţului Ali de punere la dispoziţie a cabinelor transparente cu ocazia alegerii noului preşedinte al FIFA, în cadrul scrutinului de vineri, la care cele 209 federaţii naţionale membre ale Federaţiei internaţionale de fotbal îl vor desemna pe succesorul elveţianului Joseph Blatter.

În afara prinţului Ali, un alt candidat, francezul Jerome Champagne, a denunţat luni, în faţa comisiei electorale a FIFA, numărul prea mare de "observatori" ai UEFA şi ai AFC acreditaţi pentru congres. În opinia acestuia, aceşti observatori se vor afla acolo în calitate de lobby-şti, pentru a face campanie, până în ultima secundă, în favoarea lui Gianni Infantino şi a şeicului Salman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici