Simona Halep a pierdut finala TURNEULUI de la Roma. Simona a suferit teribil, a primit îngrijiri medicale şi a fost mustrată de antrenor/ Reacţia Svitolinei după câştigarea trofeului

Simona Halep (România, 1 WTA) a cedat fără drept de apel finala turneului Premier 5 de la Roma, scor 0-6, 4-6 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA). A fost a doua finală consecutivă pierdută de Halep în faţa Svitolinei la Roma, după ce ucraineanca a triumfat şi anul trecut.

7607 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a pierdut finala TURNEULUI de la Roma. Simona a suferit teribil, a primit îngrijiri medicale şi a fost mustrată de antrenor/ Reacţia Svitolinei după câştigarea trofeului

Finala feminină a TURNEULUI de la Roma se joacă acum. Halep Simona, dominată copios! A primit îngrijiri medicale la vestiare şi a fost mustrată de antrenor

Elina Svitolina îşi apără trofeul de la Roma, învingând-o din nou pe Simona Halep, scor 6-0, 6-4! Halep a fost de nerecunoscut după ce cu o zi în urmă jucase entuziasmant în faţa Şarapovei, iar liderul mondial a cedat clar, după o oră şi 9 minute.

Românca a acuzat dureri la spate în setul secund şi a mers la vestiare alături de terapeut, revenind pe teren după cinci minute.

"Vreau să o felicit mai întâi pe Elina. <Ai jucat uimitor toată săptămâna, e casa ta aici, aşa pare.> E a doua oară când joc finala, deci nu e chiar aşa de rău. Îmi doresc ca anul viitor să fiu din nou în finală şi poate va fi cea norocoasă. Dar mulţumesc, Roma, mulţumesc, Italia, pentru că este extraordinar să joc aici, voi reveni mereu cu multă plăcere şi mă bucur de fiecare moment petrecut la acest turneu", a declarat Halep, la festivitatea de premiere.

Reacţia Svitolinei după victoria din finala de la Roma: Vreau s-o felicit pe Simona

Jucătoarea din Ucraina, Elina Svitolina, nu i-a lăsat nicio şansă Simonei Halep, în această după-amiază, în finala de la Roma. La Foto Italico, Svitolina s-a impus în 70 de minute, scor 6-0, 6-4, după ce a contracarat tot ce a încercat pe parcursul partidei eleva lui Darren Cahill.

"Vreau s-o felicit pe Simona pentru o săptămână grozavă, le multumesc fanilor pentru ca fac un turneu special. Roland Garros e foarte departe, e foarte complicat să ajung intr-o finala, sper sa joc la un nuvel foarte ridicat", a declarat Svitolina, înainte de a primi trofeul. Halep a rămas pe primul loc în circuitul WTA la finele acestei săptămâni.

Pentru calificare în finală, constănţeanca a primit un premiu de 253.425 de euro şi 585 de puncte WTA. Svitolina a încasat 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

CITEŞTE LIVE BLOG aici 

 Halep şi Svitolina s-a luptat din nou pentru titlul de la Roma

Zi mare pentru Simona Halep, sportivă care duminică dispută 30-a finală a carierei! Nu vorbim despre o finală oarecare, ci una foarte specială din mai multe puncte de vedere. Ultimul act de la Roma este important mai ales prin prisma recompenselor pe care campioana le va primi: 507.100 de dolari şi 900 de puncte WTA. Dar Simona va avea o motivaţie în plus, fiindcă se va duela cu Elina Svitolina, o adversară care i-a administrat trei înfrângeri usturătoare în circuit.

Simona caută revanşa în reeditarea finalei de anul trecut de la Roma

Svitolina a învins-o pe Halep chiar în finala de anul trecut de la Foro Italico, scor 4-6, 7-5, 6-1, după ce constănţeanca a avut ghinionul de a se accidenta la picior. Între timp, ucraineanca a mai trecut de Halep la alte două turnee: 6-1, 6-1 în semifinale la Toronto 2017, respectiv 6-3, 6-4 în grupele Turneului Campioanelor 2017. Scorul întâlnirilor directe este însă egal, Simona câştigând la Turneul Campioanelor de la Sofia 2013, scor 6-1, 6-1, în Fed Cup 2014, scor 6-3, 7-5, şi în sferturi la Roland Garros 2017, scor 3-6, 7-6, 6-0.

Halep are un palmares mai bogat, dar Svitolina este mai eficientă

Halep revine pe centralul de la Foro Italico după ce sâmbătă a obţinut o victorie entuziasmantă, dar epuizantă, în faţa Şarapovei, scor 4-6, 6-1, 6-4. De partea cealaltă, Svitolina a muncit mult mai puţin pentru calificare, eliminând-o rapid pe Kontaveit cu 6-4, 6-3. Jucătoarea cu o experienţă mai bogată în ceea ce priveşte finalele disputate este în mod clar Simona, care are un palmares de 16-13. Deşi a jucat de mai puţine ori cu titlul pe masă, Elina a fost foarte eficientă, câştigând 11 dintre cele 13 finale disputate. Vom vedea dacă Halep îi va strica procentajul Svitolinei, într-o finală pe care o vom comenta împreună pe www.prosport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici