FINALA LIGII EUROPA: Un englez şi un spaniol vând produse cu însemnele celor două echipe pe Calea Victoriei

Un englez şi un spaniol se află pe Calea Victoriei şi vând tricouri, fulare şi fanioane cu însemnele celor două finaliste ale Ligii Europa, Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, cu preţuri cuprinse între 25 şi 50 de lei.

309 afișări
Imaginea articolului FINALA LIGII EUROPA: Un englez şi un spaniol vând produse cu însemnele celor două echipe pe Calea Victoriei

FINALA LIGII EUROPA: Un englez şi un spaniol vând produse cu însemnele celor două echipe pe Calea Victoriei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Un cetăţean englez se află în faţa Cercului Militar Naţional de pe Calea Victoriei, unde vinde eşarfe cu 50 de lei, iar pe un fanion cere 25 de lei. În cazul în care cumpărătorii doresc să facă plata în euro, atunci vor plăti pe un tricou zece euro, iar pentru un fanion cinci euro.

Spaniolul stă în faţa Casei Capşa unde comercializează fulare şi tricouri din două geamantane. Acesta le vinde cu 10 euro fiecare, iar dacă plata se face în lei, atunci cumpărătorii vor plăti 50 de lei pentru un tricou, respectiv 40 de lei pentru un fular.

Mulţi fani madrileni părăsesc Piaţa George Enescu şi se îndreaptă spre Centrul Vechi. Aici toate terasele sunt pline, suporterii fac mult zgomot şi se circulă cu mare dificultate pe străzi. La o terasă de pe Lipscani peste o sută de susţinători basci şi madrileni beau împreună şi scandează împotriva preşedintelui clubului Real Madrid, Florentino Perez.

Tot în Centrul Vechi, fanii bascilor de la Athletic Bilbao se distrează aruncând cu petarde.

Unele terase şi restaurante care în această perioadă erau închise pentru renovare şi-au deschis "porţile" văzând afluenţa mare de fani. Proprietarii acestora au scos mesele în faţa intrărilor unde vând băuturi.

La Hanul lui Manuc, managerii au pregătit un pachet promoţional, iar fanii beneficiază, în schimbul a 65 de lei, de un bufet suedez din care nu lipsesc grătarele, o apă plată şi o sticlă de bere. Oferta este valabilă până la finalul meciului, iar în curte a fost amenajat un ecran de mari dimensiuni unde se poate urmări finala. Mai mulţi spanioli îşi cumpărau deja bilete, iar plata se putea face şi în euro.

La o casă de amanet de pe Splaiul Unirii, care funcţionează în interiorul unei bijuterii, a fost expus un steag al celor de la Athletic Bilbao şi, deşi în mod normal nu funcţionează şi ca o casă de schimb valutar, le oferă spaniolilor 4,25 de lei pentru un euro. Deşi cursurile de la bănci sunt mai avantajoase, la casa de schimb amenajată "ad-hoc" este coadă. Un angajat susţine că schimbul valutar este doar pentru spanioli, românii neputând să vândă euro la el.

Finala Europa League, în care vor juca echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Capitală.

Pentru acest eveniment, în Bucureşti vor fi prezenţi circa 30.000 de spanioli, potrivit estimărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici