Finala turneului Australian Open va fi disputată între Venus Williams şi Serena Williams

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, a doua favorită a competiţiei şi locul 2 WTA, s-a calificat, joi, în finala turneului Australian Open, unde o va înfrunta pe sora sa, Venus Williams, cap de serie numărul 13 şi locul 17 WTA.

2091 afișări
Imaginea articolului Finala turneului Australian Open va fi disputată între Venus Williams şi Serena Williams

Venus Williams - Serena Williams, finala turneului Australian Open (Imagine: Hepta)

În semifinale, Serena Williams a trecut în două seturi de croata Mirjana Lucic-Baroni, sportivă aflată pe locul 79 WTA, scor 6-2, 6-1, în 52 de minute de joc. "E o onoare să joc cu ea (n.r. - Lucic-Baroni). Mă inspiră prin tot ce a făcut şi am vrut să o felicit. E grozav să o văd aici, am urmărit-o în tot turneul", a afirmat Serena Williams, la finalul meciului.

Serena Williams şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 1,9 milioane de euro şi 1.300 de puncte WTA, iar în finala competiţiei o va întâlni, sâmbătă, pe Venus Williams.

"Nu m-am uitat la meciul dinainte, sunt mândră de Venus, ea este marea mea inspiraţie, sora mea mai mare. Sunt foarte fericită pentru ea. Jucăm împreună în finală şi este un mare vis devenit realitate. E cel mai dur adversar al meu, nimeni nu m-a provocat mai mult decât o face Venus, are un bilanţ bun în faţa mea", a adăugat Serena.

Venus Williams a obţinut calificarea în ultimul act al Openului Australiei după ce a învins-o pe compatrioata Coco Vandeweghe, locul 35 WTA, scor 6-7 (3), 6-2, 6-3, în două ore şi 29 de minute de joc.

"Oh, înseamnă atât de mult pentru mine! În special pentru că ea (n.r. - Vandeweghe) a jucat atât de bine, a jucat incredibil de bine şi a trebuit să fiu mereu defensivă. Nu am avut niciun moment de relaxare, iar faptul că m-am calificat în finală după un asemenea meci mă face să fiu încântată de tenisul american. Nu ştiu cu cine voi juca în finală, sper să fie o altă Williams (n.r. partida dintre Serena Williams şi Mirjana Lucic-Baroni nu se disputase încă). Aş fi încântată să o văd pe ea (n.r. pe Serena Williams) de cealaltă parte a fileului sâmbătă", a declarat Venus Williams după calificarea în finala Australian Open.

Va fi cea de-a noua finală a unui turneu de Grand Slam între surorile Williams şi, totodată, prima după opt ani. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată în finala turneului Australian Open, în 2003, iar Serena Williams a câştigat partida respectivă în trei seturi.

Serena Williams, în vârstă de 35 de ani, a câştigat de-a lungul carierei 22 de turnee de Mare Şlem, în timp ce Venus Williams, 36 de ani, are în palmares şapte trofee de Grand Slam.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici