Finala turneului de la Roma: Rafael Nadal a câştigat pentru a 10-a oară turneul. Cum a reuşit să-l învingă pe Novak Djokovic

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (3 ATP) s-a impus duminică în finala turneului Master 1000 de la Roma, în faţa numărului 1 mondial Novak Djokovic, cu 7-5, 1-6, 6-3, la capătul unui meci de aproape 3 ore. Pentru Nadal este cel de al 10-lea trofeu pe care îl ridică la Foro Italico.

636 afișări
Imaginea articolului Finala turneului de la Roma: Rafael Nadal a câştigat pentru a 10-a oară turneul. Cum a reuşit să-l învingă pe Novak Djokovic

Rafael Nadal a câştigat pentru a 10-a oară turneul de tenis de la Roma

Spaniolul s-a impus greu în primul set, cu un break decisiv la 5-5, după care a închis pe propriul serviciu.

A urmat o cădere inexplicabilă, sârbul Novak Djokovic realizând un neverosimil 1-6 în setul 2, în care a servit şi a returnat aproape impecabil.

În decisiv, Djokovic a pierdut un game pe propriul serviciu la 2-3, ce s-a dovedit a fi decisiv, Nadal reuşind în final să se impună şi să câştige turneul de la Roma pentru a 10-a oară în carieră, prima dată fiind învingător la Forumurile Romane în 2005.

Pentru victoria sa de la Roma, Rafael Nadal a fost recompensat cu 245.085 euro şi 1.000 puncte ATP, în timp ce finalistul a primit 145.000 euro şi 600 puncte ATP.

Nadal conduce în seria finalelor de la Roma, împotriva lui Djokovic cu 4-2, în timp ce la general s-a apropiat la o singură victorie de un egal perfect, scorul întâlnirilor dintre cei doi fiind acum de 28-29, în favoarea sârbului.

În schimb, cei doi sunt la egalitate în ceea ce priveşte numărul de turnee ATP 1.000 câştigate în carieră, fiecare având câte 36, cu care conduc topul all time.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici