Flacăra Olimpică pentru Jocurile de Iarnă din 2018 a fost preluată de către organizatori

Flacăra ce va arde în perioada Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018 a fost înmânată organizatorilor, marţi, la Atena, pe stadionul de marmură care a găzduit primele jocuri moderne în 1896.

317 afișări
Imaginea articolului Flacăra Olimpică pentru Jocurile de Iarnă din 2018 a fost preluată de către organizatori

Flacăra Olimpică pentru Jocurile de Iarnă din 2018 a fost preluată de către organizatori

După o călătorie de o săptămână în Grecia şi o şedere peste noapte pe dealul Acropole, flacăra aprinsă pe muntele Olympia, locul de naştere al Jocurilor Olimpice, a fost dusă la stadionul Panathenaic de către Kim Ki-hoon, medaliată olimpică la patinaj viteză.

"Suntem gata să salutăm lumea în PyeonChang. PyeongChang 2018 vor fi Jocurile Olimpice de pace şi armonie", a declarat preşedintele comitetului de organizare, Lee Hee-beom.

Jocurile se desfăşoară în perioada 9-25 februarie în staţiunea montană Pyeongchang, la 80 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord.

Coreea de Sud a organizat Jocurile Olimpice de vară din 1988 şi a găzduit împreună cu Japonia Cupa Mondială de fotbal din 2002, iar ambele evenimente au fost marcate de cazuri de agresiune din partea Coreei de Nord.

După transferul de marţi de la Atena, flacăra va fi transportată în condiţii speciale de siguranţă în Elveţia pentru o ceremonie la Naţiunile Unite de la Geneva.

Torţa Olimpică urmează să ajungă în Coreea de Sud pe 1 noiembrie pentru un traseu de 2018 km înainte de a ajunge la PyeongChang pentru ceremonia de deschidere pe 9 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici