Florentina Marincu, medalie de aur, la CM de juniori, de la Doneţk

Atleta Florentina Marincu a câştigat, vineri, medalia de aur în finală la triplusalt, la Campionatele Mondiale de juniori II (cadeţi), de la Doneţk, cu cea mai bună performanţă mondială a sezonului.

222 afișări
Imaginea articolului Florentina Marincu, medalie de aur, la CM de juniori, de la Doneţk

Florentina Marincu (Imagine: mesagerulhunedorean.ro)

Florentina Marincu (17 ani, legitimată la CNS CSŞ Cetate Deva) s-a clasat pe primul loc, cu o performanţă de 13,75 metri cea mai bună a sezonului la nivel mondial, depăşindu-şi săritura din calificări, de 13.69 metri.

Pe podium au mai urcat Rong Wang (China, 13,69 metri) şi Keturah Orji (SUA, 13.69).

În cadrul celei de-a opta ediţii a CM de cadeţi, găzduită de Ucraina, medalia obţinută de Florentina Marincu este prima pentru delegaţia României, sportiva urmând să concureze la finalul acestei săptămâni şi în proba de săritură în lungime.

La aruncarea discului, Lenuţa Burueană s-a clasat, miercuri, pe poziţia a 11-a (42.82 metri), după care a ratat calificarea în finală la aruncarea greutăţii.

Alţi atleţi români care nu au reuşit să treacă de faza calificărilor sunt Dana Voicu (aruncarea greutăţii), Bogdan Bălăşoiu (3.000 metri), Elena Strutinschi (800 metri), Valentin Drăguşin (1.500 metri) şi Andreea Timofei (400 metri garduri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici