Florin Mergea l-a învins pe Horia Tecău şi s-a calificat în finala turneului de la Barcelona

Perechea româno-pakistaneză formată din Florin Mergea şi Aisam-Ul-Haq Qureshi, a câştigat, sâmbătă seara, scor 6-3, 5-7, 14-12, meciul cu "dublul" Horia Tecău/Jean-Julien Rojer şi s-a calificat în finala turneului de la Barcelona (Spania), dotat cu premii în valoare totală de 2.324.905 euro.

212 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea l-a învins pe Horia Tecău şi s-a calificat în finala turneului de la Barcelona

Florin Mergea l-a învins pe Horia Tecău şi s-a calificat în finala turneului de la Barcelona (Imagine: DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO)

Partida dintre cele două perechi a durat o oră şi 35 de minute. Ultimul act de la Barcelona este prima finală a lui Florin Mergea alături de partenerul său pakistanez.

Mergea şi partenerul său au reuşit să îşi adjudece primul set, scor 6-3, după ce echipele au mers cu serviciul până la 3-3. În setul secund s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Tecău/Rojer, care au reuşit break-ul la momentul oportun, restabilind egalitatea, 1-1 la seturi.

În super tie-break, Mergea şi Qureshi s-au desprins la 5-2 şi au avut 7-4 şi 9-6, dar au ratat cele trei mingi de meci, Tecău şi Rojer egalând, 9-9. Mergea şi echipierul său au mai ratat trei mingi de meci, dar au reuşit în cele din urmă să încheie meciul cu 14-12.

Perechea româno-pakistaneză şi-a asigurat un cec de 73.820 euro şi 300 de puncte ATP, Tecău şi Rojer primind 37.030 euro şi 180 de puncte. În ultimul act, Mergea şi Qureshi vor înfrunta cuplul germano-austriac Philipp Petzschner/Alexander Peya.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici