Florin Mergea nu va mai juca alături de britanicul Dominic Inglot în perioada următoare

Tenismenul Florin Mergea, aflat pe locul 24 în clasamentul mondial de dublu, a anunţat marţi, pe contul personal de Facebook, că va întrerupe temporar parteneriatul cu britanicul Dominic Inglot, cel de-al 44-lea jucător de dublu al lumii, şi va căuta un tenismen din top 30 ATP.

414 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea nu va mai juca alături de britanicul Dominic Inglot în perioada următoare

Florin Mergea nu va mai juca alături de britanicul Dominic Inglot în perioada următoare

În 2017, Florin Mergea (32 de ani) şi Dominic Inglot (30 de ani) au jucat opt meciuri împreună, cu un bilanţ de patru victorii şi patru înfrângeri. Dublul româno-britanic a ajuns în sferturi la Doha şi Auckland, precum şi în optimi la Openul Australiei.

"Din păcate, în perioada imediat următoare, din cauza clasamentului combinat alături de Dominic, sunt nevoit sa joc cu alţi parteneri. Astfel, la turneul de la Dubai, voi evolua alături de Viktor Troicki, urmând ca la Indian Wells şi Miami sa caut în continuare pe cineva în primii 30 pentru a putea intra.
Îmi doresc foarte mult sa reiau colaborarea cu Dom pentru sezonul de zgura, dar va depinde, din nou, de clasamentul lui în acel moment şi dacă vom putea intra împreună",
a spus Florin Mergea pe contul personal de Facebook.

TITLURILE ZILEI

Mergea şi Inglot au mai făcut echipă în perioada 2014-2016 şi au reuşit finale la Montpellier şi Auckland, precum şi sferturi de finală la Indian Wells şi Openul Australiei, toate în 2015.

Cel mai bun parteneriat la dublu pentru Florin Mergea a fost alături de indianul Rohan Bopanna, între 2015 şi 2016. Cei doi au câştigat două turnee (Stuttgart şi Madrid, ambele în 2015) şi au mai reuşit cinci finale (Casablanca 2015, Halle 2015, Turneul Campionilor 2015, Sydney 2016, Madrid 2016).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici