Florin Tănase, înaintea FCSB-Milsami: În Europa trebuie să mergi peste adversar, e un fotbal diferit. ORA meciului

FCSB va deschide sezonul fotbalistic debutând într-un meci "european". Vicecamioana României întâlneşte joi, 11 iulie, de la ora 21:00, pe terenul celor de la Giurgiu pe formaţia din Moldova, Milsami Orhei, în prima manşă din turul I preliminar al Ligii Europa.

100 afișări
Imaginea articolului Florin Tănase, înaintea FCSB-Milsami: În Europa trebuie să mergi peste adversar, e un fotbal diferit. ORA meciului

Florin Tănase, înaintea FCSB-Milsami: În Europa trebuie să mergi peste adversar, e un fotbal diferit. ORA meciului

Gruparea lui Bogdan Andone este a doua echipă din Liga 1 care joacă în cupele europene. Marţi, 9 iulie, CFR Cluj a pierdut, în deplasare, cu FC Astana, scor 0-1, în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor.

Florin Tănase, unul dintre favoriţii patronului Gigi Becali, a analizat evoluţia campioanei şi a tras concluzii.

"În Europa sunt altfel de meciuri, trebuie să ştii să pui presiune pe adversari dacă îi vezi puţin mai slabi şi să încerci să câştigi meciul, nu să joci la 0-0 şi poate, poate dă vreunul gol din fază fixă. În Europa trebuie să mergi peste adversar, e un fotbal diferit", a spus Tănase, în cadrul conferinţei de presă susţinută înaintea primului meci oficial.

În plus, mijlocaşul de 24 de ani îl susţine pe antrenorul Andone în vederea întăririi lotului. Tănase a făcut lobby pentru atacantul Viitorului, Ionuţ Vână.

"E simplu să-ţi dai seama că nu avem un lot cu care să facem faţă şi în Europa, şi în Liga 1. Ne mai trebuie trei, patru jucători pentru a ne descurca.

(n.red. - despre Vână) - Nu am vrut să îl sun direct pe Mister (n.red. - Hagi). Am vorbit cu Ianis, i-am transmis domnului Becali, acum rămâne de văzut. Patronul îl vrea cel mai mult pe Ianis, dar e greu, Ianis va merge afară la o echipă foarte bună", a mai spus Tănase.

FCSB, meciurile de acasă vor fi tot în deplasare

FCSB va mai avea de aşteptat până în septembrie să se întoarcă pe Arena Naţională. Până atunci, gruparea "roş-albastră" va juca în deplasare toate meciurile de acasă, iar primul va fi cel din preliminariile Ligii Europa, cu Milsami Orhei.

"Este ciudat, mâine (n.red. - joi, 11 iulie) mergem la Giurgiu, sâmbătă (n.red. - 13 iulie) plecăm la Piteşti, după în Moldova. O să fim numai pe drumuri. E destul de greu, dar nu avem ce să facem, în astea două luni trebuie să ne concentrăm foarte nine şi să fim cu gândul numai la ce avem de făcut pe teren", a spus mijlocaşul, care a vorbit şi despre "pericolul" de la Giurgiu, ţânţarii:

"Când am jucat nu erau ţânţari. Sper ca nici mâine seară (n.red. - joi, 11 iulie) să nu fie ţânţari mulţi. Am văzut declaraţia lui Alibec, spunea că sunt foarte mulţi ţânţari şi mari".

FCSB a rămas fără palmares

Vineri, 5 iulie, FCSB a aflat că Tribunalul Bucureşti a decis ca palmaresul echipei "roş-albastre", din perioada 1947-2003, să ajungă la CSA Steaua. Întrebat de această hotărâre, Florin Tănase a răspuns:

"Nu am înţeles nimic, nu ştiu ce înţeleg cei care mergi la meci la CSA. Eu, ţin minte, când eram mic, am mers pe Ghencea la meciuri şi pentru mine asta este Steaua.

(n.red. - Te-a afectat această decizie?) - Nu prea tare, eu mi-aş fi dorit ca suporterii, cei care merg în Liga a IV-a, să se întoarcă alături de echipă. Dar noi trebuie să ne calificăm în grupele Europa League şi cu siguranţă vor veni oameni la stadion".

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici