Floyd Landis recunoaşte că s-a dopat cea mai mare parte a carierei

Rutierul american Floyd Landis, care a fost deposedat de titlul câştigat în Turul Franţei, în 2006, după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron, a declarat pentru site-ul espn.com că s-a dopat cea mai mare parte a carierei.

29 afișări
Imaginea articolului Floyd Landis recunoaşte că s-a dopat cea mai mare parte a carierei

Floyd Landis recunoaşte că s-a dopat cea mai mare parte a carierei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să am conştiinţa împăcată", a spus Landis, care a negat anterior în repetate rânduri că s-a dopat.

Potrivit espn.com, Floyd Landis a precizat că a folosit EPO, hormoni de creştere, transfuzii, hormoni feminini şi, o dată, insulină, în perioada când concura pentru echipele US Postal (2002-2004) şi Phonak (2005-2006). La US Postal, Landis a fost coleg cu Lance Armstrong în trei din anii în care acesta a câştigat Turul Franţei.

Site-ul espn.com notează că rutierul a cheltuit anual aproximativ 90.000 de dolari pe produse dopante şi pe serviciile consultanţilor care îl ajutau să pună la punct un regim de pregătire.

Landis a spus că a trimis, în ultimele săptămâni, la autorităţile antidoping şi forurile de ciclism, mail-uri ce implică zeci de alţi sportivi, directori sportivi şi patroni de echipă.

El a precizat că nu deţine dovezi care să-i susţină afirmaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici