Formatul Ligii 1 va fi schimbat. Preşedintele FRF vorbeşte despre o extindere a numărului de echipe

Prezent la un turneu de fotbal pentru copii în judeţul Botoşani, în ziua în care în Liga 1 s-a decis campioana, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit, despre schimbările pe care le doreşte pentru sezoane următoare ale primei ligi.

1661 afișări
Imaginea articolului Formatul Ligii 1 va fi schimbat. Preşedintele FRF vorbeşte despre o extindere a numărului de echipe

Formatul Ligii 1 va fi schimbat din nou. Preşedintele FRF vorbeşte despre o extindere a numărului de echipe

Preşedintele FRF spune că vrea ca, din sezonul 2019/2020, Liga 1 să aibă 16 echipe, astfel încât primul eşalon să aibă şi câteva echipe de tradiţie şi care au mulţi suporteri. Acum, prima ligă e formată din 14 echipe.

”Dorim încă de anul acesta să stabilim ca din sezonul 2019/2020, Liga 1 să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spaţiu pentru echipele de tradiţie. Au început să vină din urmă, susţinute de suporteri”, a spus Răzvan Burleanu.

Cât priveşte eşalonul secund, nu se intenţionează revenirea la două serii. Preşedintele FRF spune că în următorul sezon Liga a 2-a va avea o singură serie de 18 echipe.

“Este exclus să revenim la două serii. Liga a 2-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situaţia economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puţine echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a mai spus Răzvan Burleanu, care nu renunţă la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga 1 să ajungă la echipele din ligile inferioare, invocând principiul solidarităţii financiare.

Întrebat ieri despre noul scandal din Liga 1 şi cine va câştiga campionatul în caz de egalitate de puncte, preşedintele FRF şi-a continuat meciul de la distanţă cu LPF şi a ţinut să ironizeze forul condus de Gino Iorgulescu. În plus, Burleanu a recunoscut că noua campioană a României ar putea fi decisă la TAS, în condiţiile în care regulamentul nu este foarte clar.

"În primul rând nu ne putem exprima. Avem o ligă profesionistă de fotbal care vă poate răspunde acestei întrebări. Ei sunt organizatorii. Scuze. Am vrut să spun Liga Profesionistă, dar nu de fotbal. Extistă posibilitatea să se decidă campioana la TAS. Cred că oricare dintre echipe, atât timp cât va decide acest lucru, va merge la TAS", a declarat Răzvan Burleanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici