Formula 1 a prelungit contractul cu Marele Premiu al Azerbaidjanului

Marele Premiu al Azerbaidjanului va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2026, în urma unui nou acord pe trei ani, anunţat duminică, în ziua cursei de la Baku.

311 afișări
Imaginea articolului Formula 1 a prelungit contractul cu Marele Premiu al Azerbaidjanului

Sursa foto: Profimedia

Cursa a avut loc pe circuitul stradal din Baku din 2016, la un an după ce oraşul a găzduit primele Jocuri Europene, deşi a lipsit în 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

Contractul existent urma să expire după evenimentul din acest an, înainte de acordul recent semnat între F1 şi organizatorii locali.

"Circuitul oraşului Baku a devenit un loc extrem de popular pentru Formula 1", a declarat preşedintele şi directorul executiv al Formula 1, Stefano Domenicali.

"Este un circuit incredibil, care oferă întotdeauna un dramatism uriaş şi a găzduit unele dintre cele mai interesante curse din ultima vreme.

"Suntem încântaţi să ne extindem relaţia cu Azerbaidjanul şi aşteptăm cu nerăbdare să ne continuăm creşterea împreună."

În mod tradiţional, Marele Premiu al Azerbaidjanului a avut loc la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii iunie, dar nu este clar unde se va încadra în calendarele viitoare.

Circuitul, proiectat de Hermann Tilke, are puţin peste şase kilometri, 20 de viraje şi cea mai lungă linie dreaptă din Formula 1.

Evenimentul inaugural, cunoscut atunci sub numele de Marele Premiu al Europei, a fost câştigat de germanul Nico Rosberg, înaintea australianului Daniel Ricciardo, a britanicului Lewis Hamilton, a finlandezului Valtteri Bottas, a mexicanului Sergio Pérez şi a olandezului Max Verstappen.

Sâmbătă, circuitul Baku City Circuit a organizat prima din cele şase probe de sprint din acest sezon şi l-a avut pe Pérez câştigător înainte de a devini primul dublu câştigător al Marelui Premiu.

"Suntem încântaţi să confirmăm continuarea parteneriatului nostru cu Formula 1", a declarat ministrul sportului din Azerbaidjan, Farid Gayibov.

"Încă de când am găzduit pentru prima dată acest eveniment în 2016, impactul economic, social şi cultural al acestui sport asupra oraşului şi ţării noastre a fost remarcabil.

"Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului este o sursă de mare mândrie pentru întreaga ţară şi va continua acum să inspire şi să entuziasmeze fanii noştri pentru încă trei ani.

"Ultimele şase curse au fost unele dintre cele mai bune şi mai spectaculoase din lunga istorie a acestui sport şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm şi mai multe momente magice pentru fanii F1 din ţară şi din străinătate în următorii trei ani.


"În plus, acordul de astăzi a venit în timpul unui weekend în care vom găzdui un număr record de fani din peste 100 de ţări, ceea ce nu face decât să facă acest moment şi mai special."

Gayibov nu greşeşte atunci când menţionează impactul economic pe care Formula 1 l-a avut asupra Baku şi Azerbaidjanului.

Un studiu al firmei de contabilitate Big Four PricewaterhouseCoopers (PwC) a constatat că, în primii patru ani de desfăşurare a evenimentului, capitala a înregistrat un impuls financiar de 506,3 milioane de dolari (459,2 milioane de euro).

Cifra reprezintă o combinaţie a rezultatelor directe şi indirecte ale cheltuielilor operaţionale din weekend-urile de curse în sectoare precum cazare, catering şi transport.

Evenimentul a creat, de asemenea, peste 7.500 de locuri de muncă pe termen mediu pentru a contribui la realizarea sa.

Un punct central al politicii de angajare a circuitului oraşului Baku a fost acela de a oferi tinerilor azeri şansa de a lucra la un eveniment internaţional major, oferindu-le astfel o experienţă profesională valoroasă.

Cerinţele de infrastructură pentru Marele Premiu au contribuit la stimularea industriei naţionale de construcţii şi au dus la un impact economic de 181,4 milioane de dolari (164,5 milioane de euro) în acest sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici