Formula 1: Marele Premiu al Statelor Unite. Bottas a fost penalizat cu cinci locuri pe grilă pentru folosirea celui de al şaselea motor

  • Valtteri Bottas, coechipierul lui Lewis Hamilton la Mercedes, va avea o penalizare de cinci locuri pe grila de start pentru Marele Premiu al Statelor Unite de duminică.
  • Acesta a fost nevoit să apeleze la cel de al şaselea motor din sezonul de Formula 1.
11447 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Marele Premiu al Statelor Unite. Bottas a fost penalizat cu cinci locuri pe grilă pentru folosirea celui de al şaselea motor

Formula 1: Marele Premiu al Statelor Unite. Bottas a fost penalizat cu cinci locuri pe grilă pentru folosirea celui de al şaselea motor

Piloţii au voie să folosească doar trei motoare într-un sezon, fără a primi penalizare, iar Bottas a avut deja penalizări pe grilă la Marele Premiu al Italiei şi la cel al Rusiei.

Al patrulea motor nou folosit a adus o penalizare de 10 locuri, iar următoarele sunt penalizate cu 5 locuri.

Un purtător de cuvânt al Mercedes a declarat că decizia de a schimba motorul pe Circuit of Americas din Austin a fost necesar pentru a oferi cel mai bun echilibru între performanţă şi fiabilitate pentru ultimele şase etape ale sezonului.

Hamilton, care se află la şase puncte în urma lui Max Verstappen de la Red Bull, a fost penalizat cu 10 locuri pe grila de start, la cursa precedentă din Turcia, după ce a apelat şi la cel de al 4-lea motor.

Bottas a câştigat acea cursă din pole position.

Alte echipe cu motoare Mercedes au avut, de asemenea, probleme în acest sezon cu o unitate de propulsie a cărei fiabilitate a intrat în vizor din cauza unor probleme apărute, după ani de dominaţie.

Cvadruplul campion, pilotul lui Aston Martin, Sebastian Vettel, va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start pe circuitul din Texas, după ce un nou motor Mercedes, al patrulea al său din acest sezon, a fost montat în maşina sa, împreună cu alte componente ale unităţii de propulsie.

Situaţia este similară şi în cazul lui George Russell, de la Williams, din aceleaşi motive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici