Fost vicepreşedinte FIFA, plasat în arest la domiciliu contra unei cauţiuni de un milion de dolari

Un tribunal american a decis, marţi, ca fostul vicepreşedinte FIFA, hondurianul Alfredo Hawit, să fie plasat în arest la domiciliu după ce a fost de acord cu cauţiunea de un milion de dolari.

159 afișări
Imaginea articolului Fost vicepreşedinte FIFA, plasat în arest la domiciliu contra unei cauţiuni de un milion de dolari

Fost vicepreşedinte FIFA, plasat în arest la domiciliu contra unei cauţiuni de un milion de dolari

Acuzat de corupţie în dosarul instrumentat de autorităţile americane, Alfredo Hawit va rămâne după gratii până când va plăti cauţiunea. Un tribunal din Brooklyn a stabilit suma la un milion de dolari, de patru ori mai puţin decât ceruseră procurorii.

Hawit a plătit 50.000 de dolari şi a garantat restul sumei cu proprietăţi. Fostul oficial FIFA a fost arestat pe 3 decembrie 2015 şi extrădat din Elveţia în Statele Unite.

El neagă cele 12 acuzaţii care i se aduc, printre care fraudă, spălare de bani şi complicitate la fraudă electronică. Procurorii susţin că Hawit a acceptat şi a spălat sute de mii de dolari pe vremea când era secretarul general al Federaţiei din Honduras, între 2008 şi 2014.

Hawit este unul dintre cei 39 de oficiali şi directori de marketing acuzaţi că au solicitat şi au primit zeci de milioane de dolari constând în mită şi plăţi subterane.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici