Fostul ambasador al SUA la ONU merge la Moscova pentru a obţine eliberarea baschetbalistei Brittney Griner

Fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson, se va deplasa la Moscova pentru a purta discuţii cu autorităţile ruse în vederea eliberării jucătoarei de baschet Brittney Griner, deţinută, care riscă până la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu droguri.

866 afișări
Imaginea articolului Fostul ambasador al SUA la ONU merge la Moscova pentru a obţine eliberarea baschetbalistei Brittney Griner

Se preconizează că acesta va ajunge în capitala rusă în următoarele două săptămâni.

Rusia a sugerat în repetate rânduri că este interesată să facă un schimb cu dubla campioană olimpică Griner pentru prizonierii săi deţinuţi în SUA.

„Credem că orice prizonier aflat într-o astfel de situaţie trebuie să facă ceea ce crede că îl poate ajuta să supravieţuiască acestei încercări", a declarat Richardson, potrivit CNN.

„Ea se luptă pentru viaţa ei".

Richardson, care a fost, de asemenea, ambasador al Statelor Unite la Naţiunile Unite în administraţia Clinton, a jucat un rol în realizarea unui schimb de prizonieri în aprilie, în urma căruia Rusia l-a eliberat pe fostul soldat Trevor Reed, după aproape doi ani şi jumătate de captivitate.

Richardson îl reprezintă, de asemenea, pe Paul Whelan, un alt puşcaş marin care este deţinut de trei ani şi jumătate.

„Ceea ce pot spune, şi este de notorietate publică, este că atât familiile Whelan, cât şi Griner ne-au cerut să ajutăm la eliberarea celor dragi lor", a declarat Mickey Bergman, director executiv la Centrul Richardson pentru angajament global, potrivit ABC News.

Americanca Griner se află în detenţie în Rusia din februarie, după ce a fost oprită pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova cu ulei de haşiş în bagaje.

Ea a pledat vinovată de acuzaţii şi a susţinut că a adus substanţa din greşeală.

Preşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia că a reţinut-o pe nedrept pe dubla câştigătoare a Cupei Mondiale cu intenţia de a o folosi ca monedă de schimb pentru a-şi elibera proprii prizonieri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici