Fostul jucător de fotbal american Aaron Hernandez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă

Fostul jucător al echipei de fotbal american New England Patriots, Aaron Hernandez, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă, fără drept de eliberare condiţionată, după ce a fost găsit vinovat pentru crimă cu premeditare, informează The New York Times.

850 afișări
Imaginea articolului Fostul jucător de fotbal american Aaron Hernandez, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă

Fostul jucător de fotbal american Aaron Hernandez (Imagine: www.boston.com)

Hernandez a fost dus la închisoare imediat ce verdictul a fost anunţat.

Mama lui Hernandez, Terri, logodnica sa, Shayanna Jenkins, au început să plângă imediat ce verdictul a fost anunţat. La fel a făcut şi mama victimei Odin Lloyd, Ursula Ward.

Aaron Hernandez a fost găsit vinovat pentru uciderea cu premeditare a lui Odin Lloyd (27 de ani), care era prietenul logodnicei sale, Shayanna Jenknis.

Lloyd, care era jucător semiprofesionist de fotbal american, a fost împuşcat cu şase gloanţe. Victima a fost găsită într-o groapă aflată în vecinătatea casei lui Hernandez, în iunie 2013.

Procurorii susţin că motivul crimei a fost acela că Lloyd discutase într-un bar din Boston cu mai mulţi oameni care nu erau pe placul lui Hernandez.

Printre probele aduse la dosar se găsesc un pachet de gumă şi un cartuş găsit în maşina închiriată de Aaron Hernandez.

Apărătorii lui Hernandez au susţinut că fostul jucător nu avea motive să-l ucidă pe Lloyd, deoarece tocmai semnase o prelungire a contractului, care i-ar fi adus 40 de milioane de dolari.

Martorul cheie al acuzării a fost logodnica lui Hernandez, care în schimbul imunităţii a depus mărturie. Ea a dezvăluit că în noaptea în care a fost descoperit trupul lui Lloyd, însă înainte să afle că este mort, Hernandez a sunat-o de la o secţie de poliţie şi i-a cerut să îi dea nişte bani lui Ernest Wallace, unul dintre ceilalţi doi bărbaţi acuzaţi de crimă.

A doua zi după ce trupul lui Lloyd a fost găsit, Hernandez i-ar fi cerut logodnicei sale să arunce din casă o "cutie misterioasă". Shayanna Jenkins a explicat că nu ştia ce se află în cutie şi că nici nu s-a uitat în ea.

Proprietarul clubului New England Patriots, Robert K. Kraft, care a fost audiat în acest proces, a declarat că la scurt timp după ce s-a aflat de crimă, l-a întrebat pe Hernandez dacă l-a ucis pe Lloyd, acesta negând, după ce s-a uitat direct în ochii omului de afaceri.

La scurt timp după ce a fost reţinut de poliţie, Hernandez a fost concediat de Patriots.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici